• Ruime openingstijden
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Maximale vergoeding
  door de verzekering!
 • Gratis intake
333 Klantbeoordelingen: 9,1

Frameprothese, gemaakt door specialisten met meer dan 30 jaar ervaring!

Wilt u gebruik maken van een partiële prothese of een frameprothese, of bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden hiervan? Vink Tandtechniek heeft meer dan 30 jaar ervaring, waardoor we u op dit gebied uitstekend van dienst kunnen zijn. We maken gebruik van de meest moderne en meest geavanceerde technieken en werken met een eigen

Wilt u gebruik maken van een partiële prothese of een frameprothese, of bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden hiervan? Vink Tandtechniek heeft meer dan 30 jaar ervaring, waardoor we u op dit gebied uitstekend van dienst kunnen zijn.

We maken gebruik van de meest moderne en meest geavanceerde technieken en werken met een eigen implantoloog en diverse andere specialisten.

 • Ruime openingstijden
 • U kunt direct bij ons terecht
 • Maximale vergoeding
  door de verzekering!
 • Gratis intake

Neem contact met mij op!

040-2216666

U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. Bent u op zoek naar de beste zorg in de vorm van een partiële prothese of een frameprothese?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We zorgen graag voor een intakegesprek, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Plan zelf uw vrijblijvende intake!

Of bel mij terug op een later tijdstip

Altijd meerdere locaties bij u in de buurt

implantoloog en diverse andere specialisten. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. Bent u op zoek naar de beste zorg in de vorm van een partiële prothese of een frameprothese?
Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We zorgen graag voor een intakegesprek, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Frameprothese

kronen en bruggen dat u gemakkelijk uit de mond kunt nemen. Verliest u tanden of kiezen en wilt of kunt u geen gebruik maken van een brug, kroon of implantaat? Dan vormt een dergelijke prothese een goede vervanging, waarmee voor een tandheelkundig sterke oplossing wordt gezorgd. Uiteraard zorgen we voor een uitstekend passende partiële of frameprothese, die stevig in de mond zit en daarmee als het ware uw eigen tanden weer terugbrengt.

De nota kan in vrijwel alle gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basis verzekering. Het overige deel kunt u in 6 of 8 termijnen betalen!

Altijd meerdere locaties bij u in de buurt


Vink Tandtechniek is uw specialist op het gebied van partiële protheses en frame protheses. We werken hieraan in ons eigen tandtechnische laboratorium, waardoor we u zowel met scherpe tarieven als met uitstekende kwaliteit van dienst kunnen zijn.
We zorgen graag voor een partiële frameprothese, of:

Uiteraard profiteert u bij ons van een aantal belangrijke voordelen, zowel financieel als met betrekking tot de uitmuntende kwaliteit van tandheelkundige zorg. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

 • Elke 5 jaar minimaal 75% vergoeding voor een nieuwe prothese
 • Tijdelijk € 50 korting op uw eigen risico
 • Gespecialiseerde prothetiek praktijk
 • Meest recente digitale technieken
 • Behandelingen in de avond mogelijk
 • Gratis intakegesprek
 • Vergoeding voor reparaties van de prothese, klaar terwijl u wacht!

Kunsthars met kunsttanden en -kiezen

Een partiële prothese is gemaakt van kunsthars, met een roze kleur. Het is de kleur van uw tandvlees, waardoor u of anderen de prothese nauwelijks kunnen zien zitten. Het lijkt alsof u al uw eigen tanden nog heeft, terwijl u gebruik kunt maken van een prothese die u eenvoudig uit kunt nemen. De kunsthars vormt een goede en stevige basis voor de kunsttanden en -kiezen, zodat de partiële prothese een goede oplossing voor verloren of getrokken tanden en kiezen vormt.

De plaatprothese zal in z’n geheel op het slijmvlies van de mond rusten, al maken we in sommige gevallen daarnaast gebruik van specifieke ankertjes. Het is op die manier mogelijk om de plaatprothese te bevestigen aan de overgebleven tanden en kiezen. Dit is vooral van belang op het moment dat u diverse tanden terug wilt plaatsen met een partiële prothese.

Er ontstaat op die manier een risico op een loszittende prothese, wat met deze ankertjes goed te ondervangen valt. We zorgen op die manier voor een plaatprothese die stevig in de mond zit, zonder dat u merkt dat u uw eigen tanden niet meer heeft.

frameprothese

kunstgebitreparatie

Frameprothese laten maken

Een frameprothese is eigenlijk niets anders dan een ander woord voor een partiële prothese, al bestaat er wel een verschil met de goedkopere plaatprothese. Er is sprake van een frame dat we netjes op maat maken, waarop we zowel de tanden als de kunsthars plaatsen. De kunsthars vormt de basis voor de tanden, dankzij de kleur van het tandvlees gaat dit netjes in de rest van de mond op.

De combinatie van de kunsthars en de tanden wordt bij elkaar gehouden door de rest van het frame. De vorm hiervan maakt een gemakkelijke plaatsing in de mond mogelijk en zorgt ervoor dat u deze ook weer uit kunt nemen. Op die manier zorgt u met een frameprothese of een partiële prothese als het ware weer voor uw eigen tanden, u heeft er geen kroon, brug of implantaat voor nodig.

Welk type prothese is het best geschikt?

Wilt u gebruik maken van een partiële prothese of een frameprothese, zodat u alle tanden weer tot uw beschikking heeft en u zonder problemen kunt eten en praten? Onze specialisten overleggen graag met u over de beste oplossing. We beschikken over een eigen specialist in tandprothetiek, waardoor we u hier uitstekend over kunnen adviseren. U kunt gebruik maken van een plaatprothese of een frameprothese, afhankelijk van het budget dat u beschikbaar heeft en de tand(en) die u op deze manier terug wilt plaatsen.

De plaatprothese kent echter enkele nadelen, waar we u graag meer over vertellen. De plaatprothese rust volledig op uw tandvlees, waardoor hier een bepaalde druk op ontstaat. Dat verhoogt het risico op tandvleesproblemen, waardoor het van belang is om dit goed in de gaten te houden. Het is met name het kauwen dat hiertoe leidt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat er onder een plaatprothese voedselresten kunnen blijven zitten, zodat er een ontsteking aan het tandvlees kan ontstaan. De frameprothese drukt slechts op uw natuurlijke tanden en zal de kauwkrachten niet doorgeven aan het tandvlees, waardoor dit vaak een betere optie vormt.

Gratis intakegesprek

Tijdens een gratis intakegesprek kunnen we u adviseren over zowel de plaatprothese als de frameprothese of de partiële prothese. We kunnen de voor- en nadelen duidelijk tegenover elkaar zetten en ervoor zorgen dat u hier een goed beeld van krijgt. Uiteraard kan de specialist daarnaast voor u bepalen welke tanden en kiezen een eventuele belasting aankunnen. Direct een afspraak maken voor een gratis intakegesprek?