819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit / Frameprothese

Frameprothese

Gemaakt door specialisten met meer dan 45 jaar ervaring!

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Er is vergoeding mogelijk bij een aanvullende verzekering
 • Uitgebreide intake

Mist u enkele tanden? Dan is een partiële prothese of een frameprothese mogelijk een goede oplossing voor u. Bent u benieuwd naar de kosten en mogelijkheden hiervan? Vink Tandtechniek heeft meer dan 45 jaar ervaring, waardoor we u op dit gebied uitstekend van dienst kunnen zijn. We maken gebruik van de meest moderne en meest geavanceerde technieken en werken met een eigen implantoloog en diverse andere specialisten. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van uw tandarts. Bent u op zoek naar de beste zorg in de vorm van een partiële prothese of een frameprothese? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. We zorgen graag voor een intakegesprek, zodat u direct weet waar u aan toe bent.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Frameprothese

Een partiële prothese of een frameprothese is een gedeeltelijk kunstgebit dat u zelf gemakkelijk uit de mond kunt nemen. Het is een gedeeltelijk kunstgebit met een metalen basis, daarom word dit ook een framegebit genoemd. Een framegebit bevat veel minder kunststof dan een normaal gedeeltelijk kunstgebit van alleen kunststof. Het is de ideale oplossing als u één of meerdere tanden en of kiezen mist in de mond.

Uiteraard zorgen we voor een uitstekend passende partiële of frameprothese, die stevig in de mond zit en waarmee u als het ware uw eigen tanden weer terug heeft. Een frame gebit zit ook veel vaster dan een normaal gedeeltelijk kunstgebit. Dit komt omdat er het frame is voorzien van haakjes (klammers), die om de eigen tanden heen klemmen zodat het frame goed vastzit. Wij kunnen in de praktijk alle voordelen goed aan u laten zien.

vink tandtechniek

Specialist

Vink Tandtechniek is uw specialist op het gebied van partiële protheses en frame protheses. We werken hieraan in ons eigen tandtechnische laboratorium, waardoor we u zowel met scherpe tarieven als met uitstekende kwaliteit van dienst kunnen zijn.
We zorgen graag voor een partiële frameprothese, of:

 • Een nieuw kunstgebit
 • Een klikgebit of prothese op implantaten
 • Het passend maken van uw kunstgebit
 • De reparatie van uw kunstgebit

Geniet van de voordelen

Uiteraard profiteert u bij ons van een aantal belangrijke voordelen, zowel financieel als met betrekking tot de uitmuntende kwaliteit van tandheelkundige zorg. Wij zetten er een aantal voor u op een rij:

 • Gespecialiseerde prothetiek praktijk
 • Meest recente, innovatieve technieken
 • Uitgebreid intakegesprek
 • Vanuit uw aanvullende zorgverzekering is een vergoeding mogelijk, let hierbij wel op uw eigen risico.

Kunsthars met kunsttanden en -kiezen

Een partiële prothese is gemaakt van kunsthars, met een roze kleur. Het is de kleur van uw tandvlees, waardoor u of anderen de prothese nauwelijks kunnen zien zitten. Het lijkt alsof u al uw eigen tanden nog heeft, terwijl u gebruik kunt maken van een prothese die u eenvoudig uit kunt nemen. De kunsthars vormt een goede en stevige basis voor de kunsttanden en -kiezen, zodat de partiële prothese een goede oplossing voor verloren of getrokken tanden en kiezen vormt.

De plaatprothese zal in z’n geheel op het slijmvlies van de mond rusten, al maken we in sommige gevallen daarnaast gebruik van specifieke ankertjes. Het is op die manier mogelijk om de plaatprothese te bevestigen aan de overgebleven tanden en kiezen. Dit is vooral van belang op het moment dat u diverse tanden terug wilt plaatsen met een partiële prothese.

Er ontstaat op die manier een risico op een loszittende prothese, wat met deze ankertjes goed te ondervangen valt. We zorgen op die manier voor een plaatprothese die stevig in de mond zit, zonder dat u merkt dat u uw eigen tanden niet meer heeft.

kunsthars vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Frameprothese laten maken

Een frameprothese is eigenlijk niets anders dan een ander woord voor een partiële prothese, al bestaat er wel een verschil met de goedkopere plaatprothese. Er is sprake van een frame dat we netjes op maat maken, waarop we zowel de tanden als de kunsthars plaatsen. De kunsthars vormt de basis voor de tanden, dankzij de kleur van het tandvlees gaat dit netjes in de rest van de mond op.

De combinatie van de kunsthars en de tanden wordt bij elkaar gehouden door de rest van het frame. De vorm hiervan maakt een gemakkelijke plaatsing in de mond mogelijk en zorgt ervoor dat u deze ook weer uit kunt nemen. Op die manier zorgt u met een frameprothese of een partiële prothese als het ware weer voor uw eigen tanden, u heeft er geen kroon, brug of implantaat voor nodig.

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Welk type prothese is het best geschikt?

Wilt u gebruik maken van een partiële prothese of een frameprothese, zodat u alle tanden weer tot uw beschikking heeft en u zonder problemen kunt eten en praten? Onze specialisten overleggen graag met u over de beste oplossing. We beschikken over een eigen specialist in tandprothetiek, waardoor we u hier uitstekend over kunnen adviseren. U kunt gebruik maken van een plaatprothese of een frameprothese, afhankelijk van het budget dat u beschikbaar heeft en de tand(en) die u op deze manier terug wilt plaatsen.

De plaatprothese kent echter enkele nadelen, waar we u graag meer over vertellen. De plaatprothese rust volledig op uw tandvlees, waardoor hier een bepaalde druk op ontstaat. Dat verhoogt het risico op tandvleesproblemen, waardoor het van belang is om dit goed in de gaten te houden. Het is met name het kauwen dat hiertoe leidt. Daarnaast dient u er rekening mee te houden dat er onder een plaatprothese voedselresten kunnen blijven zitten, zodat er een ontsteking aan het tandvlees kan ontstaan. De frameprothese drukt slechts op uw natuurlijke tanden en zal de kauwkrachten niet doorgeven aan het tandvlees, waardoor dit vaak een betere optie vormt.

Lab vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek