819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit / Kunstgebit reparatie / Spoedreparatie kunstgebit

Spoedreparatie kunstgebit

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Ruime vergoeding door de verzekering (exclusief uw eigen risico)
  • Vrijblijvende intake

Kunstgebit repareren bij Vink Tandtechniek

Een kapot kunstgebit is natuurlijk erg vervelend, omdat het uw kauwvermogen laat afnemen en u het kunstgebit niet altijd meer kunt gebruiken. Is uw kunstgebit kapot? Een spoedreparatie aan uw kunstgebit is één van de specialiteiten van Vink Tandtechniek!

Onze professionele tandtechniekers staan voor u klaar, om een dergelijke spoedreparatie aan uw kunstgebit uit te voeren. Bij een kapot kunstgebit kunt u zowel doordeweeks en zelfs (bij sommige locaties) op zaterdag terecht.

U wordt bij ons altijd meteen geholpen, waarbij u kunt wachten op uw gerepareerde kunstgebit. Het repareren van uw kapotte kunstgebit is slechts een onderdeel van onze service.

Wij maken uw kunstgebit na een reparatie namelijk ook geheel gratis voor u schoon en polijsten het grondig, zodat het gebit weer als nieuw lijkt en voelt. Een reparatie aan een volledig kunstgebit wordt voor 92% vergoed door uw zorgverzekeraar. Houdt hierbij wel rekening met een eventueel eigen risico. Met welke spoedreparatie aan uw kunstgebit mogen we u helpen?

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Is uw kunstgebit gebroken tijdens het eten?

Een van de mogelijke gevolgen van het breken van een kunstgebit tijdens het eten kan een veranderde pasvorm van het kunstgebit zijn. Het gebit zit in dit geval vaak al een langere tijd los en breekt daardoor makkelijker bij het eten van harde etenswaren, zoals stokbrood of een appel. Na de spoedreparatie van uw kunstgebit zullen onze tandtechniekers altijd opmeten of de pasvorm van het kunstgebit nog goed is en aansluit bij uw kaak.

Mocht het kunstgebit niet meer de juiste pasvorm blijken te hebben, dan maken we deze direct weer passend voor u. Dit is doorgaans binnen een halve dag voor u gedaan, waarbij de kosten voor de spoedreparatie van een kunstgebit voor 92% vergoed worden via uw basisverzekering (let daarbij ook op uw eigen risico).

kunstgebit zijaanzicht

Is een spoedreparatie van een kunstgebit in de avonduren of in het weekend mogelijk?

Is uw kunstgebit gebroken in het weekend? Bij ons staat altijd een ervaren tandtechnieker voor u klaar, zelfs als u geen verwijzing van uw tandarts heeft. Op zondag zijn we gesloten, op zaterdag zijn enkele locaties geopend. Wel is het voor een spoedreparatie in het weekend of de avonduren noodzakelijk om van te voren een afspraak te maken. U mag ons altijd bellen.

Ik heb gebeld voor een spoedreparatie, maar kreeg geen gehoor?

Het kan voorkomen dat onze tandtechniekers op zaterdagen druk bezig zijn met het repareren van kunstgebitten. Hierdoor kan uw telefoonoproep net gemist zijn! Bij Vink Tandtechniek wordt u ook op zaterdag altijd binnen een uur teruggebeld door een medewerker van onze praktijk. Deze zal direct een afspraak met u maken voor een spoedreparatie aan uw kunstgebit.

Voer zelf nooit een reparatie aan uw kunstgebit uit!

Hoewel het soms verleidelijk kan zijn om zelf aan de slag te gaan met het repareren van uw kunstgebit, is dit sterk af te raden. Sommige mensen proberen een gebroken kunstgebit zelf aan elkaar te lijmen, vaak zonder langdurig effect. Een dergelijke zelf uitgevoerde reparatie zal over het algemeen niet lang standhouden, daarbij kan de kunsthars waarvan uw prothese gemaakt is reageren op de lijm. Dit kan dan weer problemen geven bij een professionele reparatie van het kunsthars. Laat een spoedreparatie aan uw kunstgebit dus altijd uitvoeren door een ervaren tandtechnieker van Vink Tandtechniek!

Redenen om nooit zelf uw kunstgebit te repareren:

  • Een gelijmd kunstgebit is een stuk lastiger te repareren voor onze tandtechniekers;
  • Wanneer u een kunstgebit zelf lijmt, zal deze vaak binnen een dag weer kapot zijn.
  • Het kost een tandtechnieker na een eigen reparatie veel meer tijd om het kunsthars van uw kunstgebit te herstellen.
  • Een professionele reparatie zal u hierdoor meer geld kosten, wat u natuurlijk liever voorkomt.

Hoeveel kost een spoedreparatie van een kunstgebit?

Het fijne aan een spoedreparatie van uw kapotte kunstgebit, is dat een reparatie aan een volledig kunstgebit voor maar liefst 92% wordt vergoed vanuit uw basisverzekering. Let hierbij wel op uw eigen risico. De kosten van een reparatie aan een deel van uw kunstgebit, zoals een plaatje of een frameprothese, worden niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van eventuele aanvullende verzekeringen, die u bij uw verzekeraar heeft afgesloten.

Wij adviseren u dit altijd goed na te vragen bij uw zorgverzekeraar, voordat u een spoedreparatie aan een deel van uw kunstgebit laat uitvoeren.

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Spoedreparatie kunstgebit Vink Tandtechniek

Veelgestelde vragen over de raparatie van een kunstgebit

De kosten voor een spoedreparatie aan uw kunstgebit zijn €110,- voor zowel de onder- als bovenprothese. Gelukkig vergoedt uw verzekering doorgaans 92% van deze kosten, waardoor u slechts €8,80 hoeft bij te dragen voor de reparatie aan uw gebitsprothese! Let hierbij wel op uw eigen risico.

Ja, het merendeel van de kosten voor de reparatie van een volledig kunstgebit wordt gedekt door uw zorgverzekeraar, met uitzondering van eventueel eigen risico. Voor de exacte details is het verstandig om uw polisvoorwaarden te raadplegen of contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

Ja, wij begrijpen dat noodsituaties zich niet altijd aan kantoortijden houden. Voor kunstgebit reparaties in het weekend of de avonduren is het wel nodig om vooraf een afspraak te maken. U kunt ons altijd bellen om een spoedafspraak te regelen.

Het wordt sterk afgeraden om zelf uw kunstgebit te repareren. Hoewel het verleidelijk kan zijn om het zelf te proberen, zijn reparaties die u zelf uitvoert vaak van korte duur en kunnen ze de kunsthars van uw gebitsprothese beschadigen. Laat een kunstgebit reparatie altijd uitvoeren door een ervaren tandtechnieker om langdurige problemen te voorkomen.

Onze tandtechniekers zullen na de reparatie altijd controleren of uw kunstgebit nog goed past en aansluit bij uw kaak. Als de pasvorm niet meer optimaal is, zullen we deze direct weer passend maken. Deze aanpassing wordt doorgaans binnen een halve dag uitgevoerd.

Reparaties aan een deel van uw kunstgebit, zoals een plaatje of een frameprothese, worden niet altijd gedekt door de basisverzekering. De vergoeding hiervan is afhankelijk van eventuele aanvullende verzekeringen die u heeft afgesloten. Neem altijd contact op met uw zorgverzekeraar voor de details voordat u een spoedreparatie laat uitvoeren.

Mensen willen vaak weten hoelang het duurt voordat hun kunstgebit gerepareerd is. Over het algemeen wordt een spoedreparatie aan een kunstgebit snel uitgevoerd, vaak dezelfde dag nog. De exacte duur kan variëren afhankelijk van de complexiteit van de reparatie en de drukte in het tandtechnisch laboratorium.

Mensen willen wellicht weten hoe ze toekomstige breuken van hun kunstgebit kunnen voorkomen. Het is goed om te benadrukken dat voorzichtigheid tijdens het eten van harde etenswaren en het vermijden van bijten op harde voorwerpen kan helpen om schade aan het kunstgebit te voorkomen. Daarnaast is regelmatig onderhoud en het voorkomen van slijtage belangrijk om de levensduur van het kunstgebit te verlengen.

Mensen kunnen zich afvragen of ze een doorverwijzing van hun tandarts nodig hebben om een spoedreparatie uit te laten voeren. Het is belangrijk om te verduidelijken dat bij veel tandtechnische laboratoria geen doorverwijzing nodig is voor spoedreparaties; iedereen kan direct contact opnemen voor een afspraak.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek