802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Vergoeding kunstgebit 2023

Vergoeding kunstgebit 2023

Philip | Kunstgebit

Er is een zeer ruime vergoeding voor een kunstgebit in 2023. Een kunstgebit of gebitsprothese vervangt een deel van het gebit of het gehele oorspronkelijke gebit. Vanuit de basis zorgverzekering ontvangt u eens in de 5 jaar vergoeding voor een nieuw kunstgebit. Er wordt dan vanuit de basisverzekering een minimale vergoeding gegeven van 75%. De vergoeding is in 2023 ongeveer hetzelfde als in 2020.

Daarnaast is er ook een vergoeding voor het rebasen of repareren van het kunstgebit. Het opvullen van een loszittend kunstgebit wordt ook wel rebasing genoemd. Hiermee wordt het kunstgebit opnieuw goed passend gemaakt. Dit wordt net als een kunstgebit reparatie voor 100% vergoed. Dit geldt voor alle soorten kunstgebitten, dus ook voor een klikgebit (een kunstgebit op implantaten).

Vergoeding voor een kunstgebit in 2023 – trekken van tanden en/of kiezen

Als er tanden en/of kiezen moeten worden getrokken ten behoeve van een kunstgebit, dan wordt dit niet standaard vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Als u de overige kosten (25%) en het trekken van de tanden en/of kiezen ook vergoed wil krijgen door de zorgverzekering dan kan hiervoor een aanvullende zorgverzekering worden afgesloten. Veel zorgverzekeringen hebben een aanvullende polis voor ruimere dekking. Vaak wordt dan alles volledig vergoed door de zorgverzekering. Een volledig kunstgebit kost rond de €1250,-. Zo weet u dus ook of het interessant voor u is om een aanvullend pakket af te sluiten.

vink tandtechniek
vink tandtechniek

Wat is het tarief  voor het trekken van tanden en/of kiezen in 2023?

Tarief trekken tand of kies – per element€ 45,22
Trekken volgende tand of kies, in dezelfde zitting en hetzelfde kwadrant€ 33,76
Kosten hechtmateriaal€  6,18

Gedeeltelijke kunstgebitten, zoals frames en partiële protheses worden niet vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Hiervoor heeft u een aanvullende zorgverzekering nodig. Dit geldt ook voor reparaties aan de gedeeltelijke prothese en voor het opvullen van een gedeeltelijk kunstgebit.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Vergoeding voor een kunstgebit en het eigen risico

Let op! De kosten die vergoed worden door de basisverzekering (vergoeding kunstgebit) gaan wel eerst van het (vrijwillig) eigen risico af.
Er zijn veel verzekeringen die aanvullende pakketten aanbieden. Deze pakketten zorgen er vaak voor dat u tot wel 100% dekking krijgt! De premie van een dergelijke aanvullende verzekering kost tussen de € 6,65 tot € 147,80. Het is altijd aan te raden om voorafgaand aan een behandeling contact op te nemen met uw zorgverzekeraar, zodat u zich uitgebreid kunt laten adviseren en niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Heeft u vragen over de vergoeding voor een kunstgebit in 2023? Of wilt u meer informatie over onze vergaande expertise? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Wij kunnen u ten alle tijden direct op weg helpen.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.