824 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Kronen en bruggen

Kronen en bruggen

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Er is vergoeding mogelijk bij een aanvullende verzekering
  • Uitgebreide intake

Van deze afdrukken maken wij modellen die we in een scanapparaat kunnen scannen en zo wordt er digitaal met behulp van de computer een kap ontworpen. Deze kap wordt door ons met porselein opgebakken.
Vervolgens komt u weer terug bij de tandarts en kunt u de kronen laten plaatsen. U vraagt zich misschien af of kronen plaatsen pijnlijk is? Tijdens de behandeling wordt u verdoofd, zodat u daar geen last van heeft.

Behandeling onder narcose mogelijk

Hoe worden onze kronen en bruggen gemaakt?

De kappen voor onze kronen en bruggen worden in de computer ontworpen, daarna worden ze in een geautomatiseerde machine gefreesd. Daardoor hebben ze een perfecte pasvorm. Deze kappen worden door onze zeer ervaren porseleintechnicus op ambachtelijke wijze opgebakken tot een perfecte vervanging van uw tand of kies: perfect wat betreft zowel kleur, vorm en functie. In combinatie met de sterkte van het materiaal betekent dit dat u jarenlang plezier zult hebben van uw nieuwe kronen

vink tandtechniek

Wat is een porseleinen kroon?

Een porseleinen kroon is een kapje dat wordt opgebakken. Dit kapje wordt over uw eigen tand of kies geplaatst. De tandarts heeft eerst uw tand afgeslepen. Het kapje wordt opgebakken met porselein en de kroon krijgt de vorm van de tand of kies zoals die er van tevoren eruitzag. Als er meer dan 1 element vervangen moet worden dan wordt er een brug gemaakt. Ook bestaat de mogelijkheid om een facing te laten zetten, dit is een dun schildje dat als het ware op uw eigen tand wordt vastgezet. Zo kunt u uw voortanden enigszins van vorm laten veranderen of een ruimte opvullen. Tevens kunt u uw voorkeur uitspreken over de kleur die uw voortanden moeten gaan krijgen

kronen vink tandtechniek

Kronen en bruggen op implantaten

Mist u niet alleen een tand maar ook de wortel dan is er geen basis om de kroon op te plaatsen. Als oplossing kunt u dan kiezen voor een implantaat. Dit wil zeggen dat er een kunstwortel geplaatst wordt in uw kaak. Deze kunstwortel wordt gemaakt van titanium, dit is een metaal dat net als het porselein goed wordt verdragen en als lichaamseigen weefsel wordt opgenomen.

Er is vergoeding mogelijk bij een aanvullende verzekering. De nota kan dan in veel gevallen rechtstreeks (gedeeltelijk) bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Waar wordt een kroon van gemaakt?

De kappen voor onze kronen worden gemaakt van porselein en deze kappen worden opgebakken. Dit materiaal bevat geen metaal dus er zijn geen donkere randjes meer zichtbaar. Porselein is tevens zeer lichtdoorlatend en daardoor zeer geschikt voor het maken van kronen op de voortanden. Het is bijzonder duurzaam en 100% biocompatibel. Dat betekent dat het een zeer lichaamsvriendelijk materiaal is dat geen reacties in de mond veroorzaakt. In de tandheelkunde maakt men kronen, bruggen, implantaten en steggen van porselein. Porselein is in verschillende tandkleuren verkrijgbaar en de biotechnische eigenschappen en hoge kwaliteit zorgen voor een perfecte pasvorm. Kortom, met dit materiaal is het mogelijk om esthetisch gezien de mooiste resultaten te behalen.

Hoe moeten de kronen en bruggen gereinigd worden?

Kronen reinigen: het is belangrijk om uw mond regelmatig, dat wil zeggen dagelijks, goed te reinigen. Bij kronen is het belangrijk om vooral de randjes schoon te houden. Dit reinigen van de randjes van uw kroon kan met een flosdraad of met een tandenstoker. Dit voorkomt dat er tandplak rond de basis van de kroon gaat zitten. Tandplak kan ontstoken tandvlees veroorzaken. Zodra uw kroon geplaatst is krijgt u een uitgebreide poetsinstructie.

Kronen en bruggen, hoe lang gaan ze mee?

Uw kroon is geplaatst op uw eigen element en deze zijn gevoelig voor gaatjes en tandbederf. Dus is het uitermate belangrijk dat er sprake is van een goede mondhygiëne. De materialen voor de kronen en bruggen zijn heel duurzaam, de gemiddelde levensduur is ongeveer 10 jaar

kunstgebit reparatie vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek