824 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit

Kunstgebit bij Vink Tandtechniek

De specialist voor uw kunstgebit

 • Ruime openingstijden
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Ruime vergoeding door de verzekering (exclusief uw eigen risico)
 • Uitgebreide intake

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Nieuw kunstgebit

Zoekt u naar een specialist voor uw (nieuwe) kunstgebit? Een specialist die zich onderscheidt door een verregaande expertise? Dan bent u bij Vink Tandtechniek aan het juiste adres! U kunt rekenen op niets minder dan de allerbeste en meest geavanceerde technieken, in combinatie met hoogwaardige materialen. U kunt direct bij ons terecht, zonder verwijzing van de tandarts. Bij sommige locaties (op afspraak) zelfs op zaterdag! Wat uw situatie en wensen ook zijn, wij zijn u graag van dienst!

Onze klanten zijn zeer te spreken over onze werkwijze en de resultaten, iets waar we ook u graag van overtuigen. Aan de andere kant kunt u rekenen op een stralend nieuw kunstgebit voor een scherpe prijs. Mede dankzij de maximale vergoeding vanuit de verzekering. We helpen u graag met het berekenen van wat wordt vergoed.

kunstgebit vink tandtechniek

Eigen tandtechnisch laboratorium

Doordat we vanuit ons eigen tandtechnisch laboratorium werken, beheersen we het hele proces van begin tot eind en kunnen we de kwaliteit van het eindproduct garanderen. We werken met de allerbeste materialen en stemmen het hele behandeltraject exact af op uw situatie en uw wensen. Dit komt de kwaliteit en de pasvorm van het nieuwe kunstgebit ten goede. Uw wensen zijn voor ons het allerbelangrijkst. We zijn niet klaar voordat u tevreden bent en met een lach en zelfvertrouwen naar buiten gaat!

Neem contact met ons op om gezamenlijk te bekijken wat voor u de mogelijkheden zijn. Wij staan u zeer graag te woord en u wordt gedurende het gehele behandeltraject geholpen door dezelfde ervaren specialisten.

Lab vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Consult voor een kunstgebit

Denkt u na over een (nieuw) kunstgebit, maar bent u er niet zeker van of dit de enige en beste oplossing is voor u is? We begrijpen dat het kiezen en besluiten voor een (nieuw) kunstgebit een lastige stap kan zijn. Daarom is een persoonlijk intakegesprek nodig. In dit gesprek legt één van onze professionals u graag uit wat de mogelijkheden, behandelprocedures en de te verwachten resultaten zijn. U weet dan precies waar u aan toe bent en wat u van de behandeling kunt verwachten. Zowel het consult als eventuele foto’s worden in rekening gebracht, maar u bent vervolgens niet verplicht om tot behandeling over te gaan.

We gaan graag met u aan de slag om een persoonlijk behandelplan op te stellen of bespreken de verschillende mogelijkheden zodat u daar een gefundeerde keuze uit kunt maken.

receptie vink tandtechniek

Declareren

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Vergoeding van uw kunstgebit door de zorgverzekering

In de meeste gevallen zal uw verzekeraar de kosten voor het kunstgebit gedeeltelijk of zelfs volledig vergoeden vanuit het basispakket van de zorgverzekeraar. U hoeft dus in veel gevallen niet aanvullend verzekerd te zijn. Wel is het altijd verstandig om vooraf na te gaan welke dekking u heeft en waar u op kunt rekenen en vanuit kunt gaan. Uiteraard kunnen ook onze assistentes u daar meer over vertellen, zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan.

Dekt de verzekeraar de kosten van het kunstgebit? Dan kunt u hier (bijna) gratis gebruik van maken, afhankelijk van het eventuele eigen risico die u dient te betalen. De keuze om over te stappen op een (nieuw) kunstgebit is daarmee financieel een stuk aantrekkelijker en laagdrempeliger!

vink tandtechniek

Voordeel van een nieuw kunstgebit

Heeft u al een kunstgebit, maar bent u daar niet helemaal tevreden over of is de pasvorm van het gebit niet naar behoren? Wij kunnen u adviseren over een mogelijk nieuw kunstgebit, het passend maken van een kunstgebit of het repareren van een kunstgebit.

Een nieuw en vooral goed passend kunstgebit heeft vele voordelen voor u, zowel functioneel als esthetisch. Denk aan het kauwvermogen en de kauwfunctie, maar ook de uitstraling van het gebit en daarmee uw zelfvertrouwen om te lachen. Daarom is het verstandig om voor uzelf na te gaan of uw gebit nog goed past en of u nog tevreden bent over de esthetiek van uw lach!

We zorgen er op die manier voor dat u het draagcomfort terug kunt krijgen zoals u dat gewend bent, uw kunstgebit zit weer zoals het hoort. Het is vanuit verschillende oogpunten zeer belangrijk dat de pasvorm en het draagcomfort van het gebit goed en naar wens is. Alleen een goede pasvorm zorgt voor zelfvertrouwen en een goed kauwvermogen.

Benieuwd wat de mogelijkheden zijn voor een nieuw kunstgebit, of het aanpassen van het kunstgebit dat u al heeft? Neem dan snel en vrijblijvend contact met ons op! Onze specialisten adviseren en helpen u graag bij het maken van de beste keuze!

De verschillende soorten kunstgebitten

Bij Vink Tandtechniek bieden we verschillende soorten kunstgebitten aan om aan de diverse behoeften van onze patiënten te voldoen. Ontdek de verscheidenheid aan opties die beschikbaar zijn:

 1. Volledige gebitsprotheses

  Een volledige gebitsprothese is geschikt voor patiënten die al hun natuurlijke tanden hebben verloren. Het omvat alle tanden en wordt op de kaak geplaatst om een volledig nieuw gebit te creëren. Volledige gebitsprotheses zijn verwijderbaar en bieden een esthetische oplossing voor mensen die hun natuurlijke tanden niet meer kunnen behouden.

 2. Partiële protheses

  Partiële protheses zijn bedoeld voor patiënten die enkele ontbrekende tanden hebben en nog een aantal natuurlijke tanden in hun mond hebben. Deze protheses worden op maat gemaakt om perfect tussen de resterende natuurlijke tanden te passen en ontbrekende tanden te vervangen. Partiële protheses bieden een functionele en esthetische oplossing zonder dat alle natuurlijke tanden hoeven te worden verwijderd. Lees meer over onze gedeeltelijke protheses: flexibele prothese en frameprothese.

 3. Klikgebitten op Implantaten

  Klikgebitten, ook wel bekend als implantatiedragers, zijn een geavanceerd alternatief voor traditionele protheses. Ze worden ondersteund door tandheelkundige implantaten die stevig in het kaakbot zijn verankerd. Deze klikgebitten bieden een zeer stabiele en comfortabele oplossing, waardoor u zich vrij kunt voelen om te spreken, lachen en te genieten van uw favoriete voedsel zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over het losraken van de prothese.

Veel gestelde vragen over het kunstgebit

Een kunstgebit is een prothese die gebruikt wordt om ontbrekende tanden of kiezen te vervangen. Het kan nodig zijn wanneer u al uw natuurlijke tanden heeft verloren (volledige gebitsprothese) of wanneer u slechts enkele tanden mist (partiële prothese). Het biedt een esthetische en functionele oplossing voor mensen met tandverlies.

Het proces van het maken van een kunstgebit kan variëren afhankelijk van de individuele situatie en behoeften. Over het algemeen duurt het enkele weken tot maanden om een volledig kunstgebit te maken. Dit omvat consultaties, het nemen van afdrukken, het maken van proefkunstgebitten en de uiteindelijke plaatsing. Een partiële prothese kan meestal sneller worden gemaakt. Vink Tandtechniek kan u ook sneller helpen aan een kunstgebit. Lees meer over een kunstgebit in 1 dag.

Als uw kunstgebit kapot is, raden we u aan om zo snel mogelijk contact op te nemen met Vink Tandtechniek voor een professionele reparatie. Op onze pagina over kunstgebit reparaties kunt u meer informatie vinden over onze reparatieservices. Bij Vink Tandtechniek begrijpen we hoe belangrijk het is om snel weer een goed functionerend kunstgebit te hebben. Daarom bieden we ook spoedreparaties aan op sommige van onze locaties, zelfs in het weekend (op afspraak). Onze ervaren specialisten zorgen ervoor dat uw kunstgebit snel en efficiënt wordt gerepareerd, zodat u snel weer met een glimlach kunt genieten van uw dagelijkse activiteiten.

In het begin kan het dragen van een kunstgebit enige ongemakken veroorzaken, zoals irritatie of drukplekken. Dit is echter normaal en zal na verloop van tijd verminderen. Onze specialisten werken nauw samen met u om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit goed past en comfortabel aanvoelt.

Een goede mondhygiëne is essentieel om uw kunstgebit in optimale conditie te houden. Poets en reinig uw kunstgebit dagelijks met een speciale protheseborstel en gebruik geen tandpasta, omdat dit te schurend kan zijn. Verwijder uw kunstgebit ’s nachts en bewaar het in een speciale reinigingsvloeistof.

Met een goed passend kunstgebit kunt u de meeste voedingsmiddelen eten. Het is echter aan te raden om harde, kleverige of plakkerige voedingsmiddelen te vermijden die schade kunnen veroorzaken aan uw kunstgebit. Probeer voedsel in kleine stukjes te snijden en gelijkmatig te verdelen tijdens het kauwen.

In de meeste gevallen wordt een kunstgebit gedeeltelijk vergoed vanuit het basispakket van de zorgverzekering. Het exacte bedrag en de voorwaarden kunnen variëren, dus het is raadzaam om uw zorgverzekeraar te raadplegen voor meer informatie over vergoedingen. Lees meer over de kosten van een kunstgebit.

Een volledige prothese is een verwijderbaar kunstgebit dat op de kaak rust, terwijl een klikgebit op implantaten wordt ondersteund door tandheelkundige implantaten die in het kaakbot zijn geplaatst. Een klikgebit biedt een stabielere en comfortabelere oplossing en voorkomt het losraken van de prothese.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek