819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit / Kunstgebit in een dag

Kunstgebit in 1 dag

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Ruime vergoeding door de verzekering (exclusief uw eigen risico)
 • Uitgebreide intake

Nieuw gebit in 1 dag

Een kunstgebit in 1 dag betekent dat uw kunstgebit wordt geplaatst op dezelfde dag dat uw tanden worden getrokken, waardoor u niet zonder tanden komt te zitten. Het betekent niet dat uw gebit in één dag klaar is. Over het algemeen zijn er vier zittingen nodig voor het produceren van een dergelijk gebit. Vink Tandtechniek biedt u het juiste adres voor een kunstgebit in 1 dag, wij zijn inmiddels al meer dan 45 jaar gespecialiseerd in het produceren en aanmeten van klik- en kunstgebitten, waarbij enkel wordt gewerkt met de nieuwste technieken. Onze gespecialiseerde tandartsen en tandtechniekers staan voor u klaar! Door onze passie, kennis en vakkundigheid bent u verzekerd van het beste kunstgebit in 1 dag. Wist u al dat een kunstgebit in 1 dag niet duur hoeft te zijn? Tegenwoordig wordt een volledig kunstgebit vaak gedeeltelijk vergoed vanuit uw basisverzekering. Wij adviseren om voor de behandeling goed bij uw zorgverzekeraar te informeren naar uw dekking.

Tanden trekken in 1 dag

Bij Vink Tandtechniek streven we ernaar om het proces van tanden trekken en het plaatsen van een kunstgebit zo efficiënt mogelijk te maken. In tegenstelling tot de traditionele aanpak waarbij meerdere zittingen nodig zijn, bieden wij de mogelijkheid van tanden trekken in 1 dag.

Dit betekent dat uw tanden worden getrokken en dat op dezelfde dag een kunstgebit wordt geplaatst, zodat u niet zonder tanden hoeft te zitten tijdens het genezingsproces. Onze gespecialiseerde tandartsen en tandtechnici werken nauw samen om ervoor te zorgen dat uw kunstgebit op maat wordt vervaardigd en direct kan worden geplaatst.

kunstgebit in 1 dag

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Waarom kiezen voor een kunstgebit in 1 dag?

 • Wij gebruiken een speciale anti kokhals techniek voor het maken van de afdrukken
 • Wij helpen u van uw angst voor een dergelijke behandeling af te komen
 • U beschikt kort na de behandeling over nieuwe en mooie tanden
 • Bij een kunstgebit in 1 dag komt u niet zonder tanden te zitten. Het gebit wordt geplaatst op de dag dat uw tanden worden getrokken.

Voorwaarden voor een kunstgebit

Uw kunstgebit zal na de intakedag vakkundig door ons worden geproduceerd, maar dat lukt alleen als aan een aantal voorwaarden is voldaan:

 • We moeten direct afdrukken van uw kaak kunnen maken.
 • Er moeten nog genoeg tanden in de mond aanwezig zijn om de relatie tussen de onderkaak en de bovenkaak vast te kunnen stellen.
 • Alleen zo kunnen we de juiste ‘beet’ bepalen.
 • Wanneer u uw huidige kunstgebit laat vervangen, dan zijn daar 4 behandelingen voor nodig.
Vink tandtechniek

Kosten voor een kunstgebit en tanden trekken in 1 dag

Bent u benieuwd naar de de prijs voor een nieuw kunstgebit en tanden trekken in 1 dag? Tegenwoordig ontvangt u in veel gevallen een vergoeding van minimaal 75% voor de kosten, gewoon vanuit uw basisverzekering! Dit maakt het nog aantrekkelijker om een kunstgebit in 1 dag te overwegen. Wanneer u naast de basisverzekering ook een aanvullende verzekering heeft voor de dekking van overige tandartskosten is de kans groot dat ook de overige 25% van de kosten gedekt zijn. Kortom, zo heeft u een gratis kunstgebit!

U kunt het beste van te voren even uitvoerig bij uw zorgverzekeraar informeren over de dekking van een kunstgebit in een dag.

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in  termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Een eigen tandtechnisch laboratorium

Uniek aan de dienstverlening van Vink Tandtechniek is het tandtechnisch laboratorium waarover onze praktijken beschikken. Met dit laboratorium is het mogelijk om de gehele productie van uw kunstgebit onder één dak te houden! U bent hierdoor niet langer afhankelijk van verschillende andere partijen, naast de tandarts. Wij kunnen u in onze praktijk direct laten happen en op basis van deze afdruk een kunstgebit op maat voor u ontwikkelen. Tussen het intakegesprek, het eventuele trekken van tanden en kiezen en het plaatsen van uw kunstgebit zit ongeveer een week of drie.

Met een speciale afdrukmethode waarmee in onze praktijken gewerkt wordt zijn kokhalsneigingen verleden tijd en hoeft u dus niet bang te zijn voor het maken van de afdrukken. Onze tandtechniekers vertellen u hier tijdens een intake gesprek graag meer over. Wanneer u kiest voor een kunstgebit in 1 dag, is het belangrijk om er rekening mee te houden dat eventuele bestaande kiezen en tanden getrokken zullen moeten worden.

In onze praktijk bent u geen nummer! Wij nemen de tijd voor u, om de beste zorgen te kunnen verlenen en een hoge kwaliteit van ons eindproduct te kunnen blijven garanderen.

laboratorium vink tandtechniek

Maak kennis tijdens een intakegesprek

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die Vink Tandtechniek u te bieden heeft? Of wilt u kennismaken met onze ervaren tandtechniekers? U bent van harte welkom voor een intake gesprek als u gebruik wenst te maken van een kunstgebit in 1 dag. Tijdens het intakegesprek bespreken we de wensen die u heeft en de huidige staat van uw gebit. Bij ons heeft u de keuze uit een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van de kleur en vorm van tanden, deze kiest u bij ons zelf! Zo kunnen wij u de glimlach bieden die u altijd al had willen hebben.

Tijdens het intakegesprek gaat een van onze gespecialiseerde tandtechniekers met u in gesprek, waarbij uw wens centraal staat. Op basis van uw wensen en eisen kunnen we u direct van dienst zijn met een kunstgebit in 1 dag, of wellicht een andere behandeling voorstellen. Het intakegesprek is vanzelfsprekend heel uitgebreid omdat wij het belangrijk vinden dat alles duidelijk voor u is. Denk bijvoorbeeld aan aspecten als de kosten voor het kunstgebit, de dingen die u kunt verwachten, de procedure bij het maken van uw kunstgebit, enzovoorts.

Indien gewenst kunnen we na het intakegesprek direct voor u aan de slag gaan! Door de ervaring en kennis waarover ons team met tandtechniekers beschikt, kunt u bij Vink Tandtechniek rekenen op een met veel vakmanschap vervaardigd gebit. Daarbij is het voor ons mogelijk om de prothese nog vaster te krijgen dan een gewone tandartspraktijk dat kan! Uw kunstgebit heeft een unieke pasvorm, die perfect aansluit bij uw huidige gebit.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek