802 Ratings 9,5

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit / Kunstgebit reparatie

Kunstgebit kapot?

Vink Tandtechniek is de specialist in kunstgebit reparatie!

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Ruime vergoeding door de verzekering!
  • Vrijblijvende intake

Is uw kunstgebit kapot? Kunstgebit reparatie is één van onze specialiteiten! Vink Tandtechniek staat voor u klaar! Onze hoofdvestiging in Waalre is zelfs ook op zaterdag geopend voor een spoedreparatie van uw kunstgebit! U wordt altijd vrijwel direct geholpen door onze specialisten.

We repareren uw gebit niet alleen volledig, na afloop van de reparatie maken we het kunstgebit volledig schoon. Daarnaast wordt het gebit grondig gepolijst! Een reparatie aan een volledig kunstgebit wordt voor 92% vergoed door de zorgverzekering, let hierbij op uw eventuele eigen risico

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Kunstgebit kapot gegaan in het weekend, wat nu?

Een kapot kunstgebit is natuurlijk extra vervelend in het weekend. In het weekend gaan veel mensen de deur uit en zijn tandartspraktijken of tandtechnisch laboratoria gesloten. Bij enkele locaties van Vink Tandtechniek staat daarom ook op zaterdag iemand voor u klaar zodat u direct weer een goed kunstgebit heeft. U kunt bij ons terecht zonder verwijzing van de tandarts. Wel is het nodig om van tevoren even een afspraak te maken. U kunt ons altijd bellen. Op zondag zijn alle locaties gesloten.

kunstgebit reparatie vink tandtechniek

Een kunstgebit reparatie aan uw volledige kunstgebit wordt voor 92% vergoed vanuit de basisverzekering. Houd er rekening mee dat er sprake kan zijn van een eigen risico, indien u dat nog niet heeft gebruikt. De kosten van een gedeeltelijke kunstgebit reparatie, zoals een plaatje of een frameprothese wordt niet vanuit de basisverzekering vergoed. De vergoeding hiervan is afhankelijk van het aanvullende verzekeringspakket dat u heeft. Wij adviseren daarom om dit altijd goed te na te vragen bij uw zorgverzekering, zodat u niet voor verrassingen komt te staan

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in maximaal 5 termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Behandeling onder narcose mogelijk

Hoe komt het dat een kunstgebit breekt tijdens het eten?

Is uw kunstgebit kapot gegaan tijdens het eten? Dan is de pasvorm van het kunstgebit waarschijnlijk niet meer naar behoren. Het gebit zit dan ook vaak al langere tijd los en daardoor kan het makkelijker breken. Wij controleren na het repareren van de prothese altijd of de pasvorm nog goed is. Mocht deze niet goed meer zijn dan kunt u uw kunstgebit direct weer passend laten maken bij ons. Dit is altijd binnen een halve dag weer klaar en dit word ook vergoed door uw basisverzekering. Hiervoor hoeft u dus niet aanvullend verzekerd te zijn.

Kunstgebit reparatie

Ga nooit zelf uw kunstgebit repareren!

Een kapot, beschadigd of gebroken kunstgebit is altijd zeer vervelend. U kunt dan immers niet goed eten en daarnaast zult u niet met zelfvertrouwen kunnen lachen. Soms gaan mensen zelf aan de slag met de reparatie van het kunstgebit door het te lijmen. Het zelf repareren van het kunstgebit wordt zwaar afgeraden, gezien de reparatie niet lang stand zal houden en het gebit verder beschadigd raakt. De kunsthars waarvan uw prothese is gemaakt reageert met de lijm, waardoor de uiteindelijke professionele reparatie van het kunsthars problemen kan geven voor de tandtechnieker. Het is voor de tandtechnieker dan ook veel meer werk om de schade te repareren als mensen zelf aan de slag zijn gegaan met het herstel van het gebit. Een kunstgebitreparatie is specialistische klus voor een professional!

Redenen om nooit zelf uw kunstgebit te repareren:

  • Een gelijmd kunstgebit is stukken lastiger te repareren.
    Mocht u zelf uw kunstgebit hebben gelijmd is het vaak binnen één dag weer gebroken.
  • Het is voor de tandtechnieker veel meer werk om de kunsthars professioneel te repareren.
  • Daarom worden voor zo’n reparatie ook meerkosten in rekening gebracht.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden, die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek