802 Ratings 9,5

Home / Behandelingen / Flexibele prothese

Flexibele prothese

Een uitstekende oplossing bij slechts enkele ontbrekende tanden en/of kiezen

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Ruime vergoeding door de verzekering!
  • Vrijblijvende intake

Wij hebben meer dan 40 jaar ervaring met het maken van verschillende soorten protheses. Daarom kunnen we u uitstekend van dienst zijn, wat de situatie ook is en wat uw wensen ook zijn. In ons eigen laboratorium maken we gebruik van de nieuwste technieken en beste materialen. Op deze manier garanderen we protheses van absolute topkwaliteit en snelle, persoonlijke service.

Denkt u aan een flexibele (gedeeltelijke) prothese? Of twijfelt u nog wat voor u de beste oplossing is? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op. In beide situaties kunnen we u uitgebreid adviseren over de mogelijkheden en het behandeltraject.

vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Wat is een flexibele (gedeeltelijke) prothese?

Een flexibele prothese is een gedeeltelijke prothese, die als vervanger dient voor een beperkt aantal ontbrekende tanden en/of kiezen. Het is in feite een gedeeltelijk gebit, gemaakt van zeer flexibel materiaal. De prothese is eenvoudig uit de mond te nemen. Het grote voordeel van een gedeeltelijke flexibele prothese is dat de gezonde tanden en kiezen behouden kunnen blijven. Dit in tegenstelling tot een regulier kunstgebit, waarbij alle bestaande tanden en kiezen moeten worden getrokken.

Een ander voordeel is het draagcomfort. Bij een flexibele gedeeltelijke prothese hoeft er geen verhemelteplaat te worden gebruikt. Dit komt de smaakbeleving, het praten en het draagcomfort ten goede.

Een perfect passende flexibele prothese die volledig bij u past
Met onze materialen en de laatste technologie zorgen we ervoor dat de flexibele prothese zeer goed passend wordt gemaakt en daarmee goed vast in de mond komt te zitten.

Hiermee voelt het alsof u geen prothese draagt en functioneert het gebit alsof het uw eigen tanden zijn. In de meeste gevallen wordt de gedeeltelijke prothese ook met ankertjes vastgezet aan de bestaande tanden. Uiteraard rekening houdend met de kleur van de tanden en het tandvlees. Op deze manier is het esthetisch gezien een zeer goede oplossing.

Flexibel kunststof is de basis voor de flexibele gedeeltelijke prothese

De flexibele prothese wordt gemaakt van een zeer flexibel kunststof in de kleur van het eigen tandvlees. Dit kunststof biedt de basis voor de kunstmatige tanden en kiezen. Op deze manier vervangt de prothese uw eigen tanden en kiezen.

Uiteraard zorgen we voor de esthetisch beste oplossing om de uitstraling van het eigen gebit zo goed mogelijk te benaderen. In combinatie met een uitstekende pasvorm en draagcomfort zorgt dit ervoor dat u weer kunt eten, lachen en praten zoals u altijd gewend was.

Welk type prothese is voor u geschikt?

Het hangt sterk van uw persoonlijke situatie en wensen af welk type prothese voor u de beste keuze is. In alle gevallen kunt u zich het best laten adviseren door een gespecialiseerd tandprotheticus.

In tegenstelling tot de reguliere tandarts heeft de tandprotheticus zich volledig toegelegd op gebitsprotheses en kan u in een persoonlijk gesprek alles vertellen over de voor- en nadelen van verschillende typen protheses. Op basis van een inventarisatie van uw huidige mondgezondheid kan de tandprotheticus u zeer goed adviseren.

Vink Tandtechniek – al 40 jaar specialist in gebitsprotheses

Vink Tandtechniek is al jarenlang de specialist in alle soorten gebitsprotheses. Van volledige kunstgebitten tot klikgebitten en gedeeltelijke protheses. We werken volledig vanuit ons eigen tandtechnisch laboratorium. Op deze manier beheersen we het gehele proces en het kunnen we de beste kwaliteit tegen scherpe tarieven bieden.

We kunnen u van dienst zijn met de volgende typen protheses of behandelingen met betrekking tot protheses:

Lab vink tandtechniek

Behandeling onder narcose mogelijk

De voordelen van een behandeling bij Vink Tandtechniek:

  • Elke 5 jaar minimaal 75% vergoeding voor een nieuwe prothese. Let goed op het eigen risico.
  • Gespecialiseerde prothetiek praktijk
  • Meest recente, innovatieve technieken
  • Vrijblijvende intake
  • Kunstgebit reparatie aan een volledig kunstgebit wordt voor 92% vergoed! Let hierbij wel goed op het eigen risico.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden, die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek