802 Ratings 9,5

Home / Behandelingen / Nieuw Kunstgebit / Kunstgebit op implantaten

Waarom een kunstgebit op implantaten?

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Ruime vergoeding door de verzekering!
 • Vrijblijvende intake

Een kunstgebit op implantaten kennen we ook wel als een ‘klikgebit’ of een prothese op implantaten. Is het bot van uw kaken zover geslonken dat een reguliere prothese geen houvast meer heeft? Doorgaans kunnen 2 implantaten in de onderkaak dan een goede oplossing bieden Op deze implantaten worden dan drukknoppen of een staafje bevestigd. En daarop wordt dan weer het geheel vastgezet. Het kunstgebit zal nooit meer loszitten, waardoor u weer kunt praten en eten zoals u dat gewend bent en het lijkt of u uw eigen tanden weer heeft.

Behandeling onder narcose mogelijk

Een kunstgebit op implantaten is niet te onderscheiden van een echt gebit

Een kunstgebit op implantaten is haast niet te onderscheiden van een regulier gebit, we herstellen uw tanden als het ware in de oorspronkelijke staat. Het is onze specialistische kennis die ons in staat stelt u hier goed mee van dienst te zijn. We gebruiken bij Vink Tandtechniek innovatieve technieken en moderne materialen, in combinatie met tientallen jaren aan ervaring binnen het vakgebied.

Zowel de kunstgebitten op implantaten als de overige materialen waarmee we werken voldoen aan de allerhoogste standaarden. Bij ons in de kliniek is bovendien een implantoloog werkzaam, net als een gespecialiseerde klinisch prothese technieker. We beschikken over een eigen tandtechnisch laboratorium, om u de hoogste kwaliteit te kunnen garanderen.

Wanneer een kunstgebit op implantaten?

Een kunstgebit op implantaten vormt een goede keuze wanneer een aangemeten kunstgebit uit zichzelf niet (langer) goed blijft zitten. De implantaten vormen de vervanging van reguliere wortels in de kaak. Dankzij onze uitgebreide ervaring kunnen we u hier goed over adviseren en vervolgens mee van dienst zijn. Twijfelt u wat voor u de beste keuze is? Neem eens vrijblijvend contact met ons op voor meer informatie en persoonlijk advies.

Specialist in kunstgebitten op implantaten

Vink Tandtechniek is een ware specialist in kunstgebitten op implantaten, we werken hier al lange tijd mee en hebben onze kennis door de jaren heen steeds verder uitgebouwd. Onze expertise stelt ons in staat om vlot en vakkundig te werken, maar het zorgt er daarnaast voor dat we scherpe tarieven kunnen hanteren. U betaalt een eerlijke prijs voor uw kunstgebit op implantaten, waarvoor u in veel van de gevallen bovendien een vergoeding ontvangt vanuit uw zorgverzekering. U kunt zonder verwijzing van uw tandarts, direct bij ons terecht!

Een kunstgebit op implantaten – er zijn meerdere opties mogelijk

Het is per situatie en patiënt verschillend hoeveel implantaten er nodig zijn om voldoende basis te bieden voor een kunstgebit op implantaten. Soms bieden twee implantaten of drukknoppen al voldoende basis en houvast voor het vastzetten van het gebit. In andere gevallen zijn er meer implantaten nodig om die goede basis te kunnen bieden. Dit is onder andere afhankelijk van de huidige mondgezondheid en de conditie van het kaakbot. De tandarts-implantoloog beoordeelt de persoonlijke situatie en op basis daarvan wordt een plan gemaakt. Wat betreft een kunstgebit op implantaten onderscheiden we de volgende opties:

 • Een kunstgebit op drukknoppen
  Op deze manier wordt het kunstgebit op twee of meerdere implantaten vastgezet.
 • Een steg of staafje
  Vergelijkbaar met drukknoppen, maar in dit geval wordt het gebit op een staafje vastgezet.
 • All on four of all on six
  Bij deze methoden wordt een vaste constructie die zeer weinig kunststof bevat in de mond vastgeschroefd op vier (all on four) of zes (all on six) implantaten. Bij deze twee methoden is er in feite helemaal geen sprake meer van een kunstgebit. Esthetisch is dit een zeer goede oplossing.
Laboratorium vink tandtechniek

Wordt een kunstgebit op implantaten vergoed?

In veel gevallen wordt een kunstgebit op implantaten vanuit de basisverzekering vergoed. Wel moet u volgens de zorgverzekering voldoen aan een of meerdere richtlijnen. Een standaard richtlijn is dat uw kaakbot onvoldoende basis en daarmee houvast biedt voor een regulier kunstgebit. Verder moet u al minimaal 1 jaar niet meer beschikken over uw eigen tanden en kiezen. Voor de standaard vergoedingen geldt een eigen bijdrage voor 10% in het geval van de onderkaak en 8% in het geval van de bovenkaak. Voor specifieke richtlijnen en voorwaarden verwijzen wij u naar uw eigen zorgverzekeraar.

Voor een kunstgebit op implantaten geldt dat wij verplicht zijn om voorafgaand aan de behandeling navraag te doen bij uw zorgverzekeraar. Zo voorkomen we dat u als patiënt voor onaangename verrassingen komt te staan.

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in maximaal 5 termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden, die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek