819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / All on 4

All on 4 voor een stralende lach

een blijvend, vast gebit op vier implantaten

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Uitgebreide intake

All on 4 is zowel esthetisch als functioneel gezien een zeer goed alternatief voor een kunstgebit. Met all on 4 lijkt en voelt het alsof u uw eigen tanden en kiezen weer terug heeft!

Bij all on 4 wordt er een vaste brug op vier implantaten in de onder- en/of bovenkaak geplaatst. Het bovenwerk (de tanden en kiezen) wordt vervolgens op de implantaten vastgezet. Met all on 4 kiest u voor een sterk, vast gebit waar u jarenlang plezier van heeft!

Een ander alternatief is ‘all on six’, waarbij – de naam zegt het al – zes implantaten per kaak worden gebruikt. Welke methode voor u de beste keuze is afhankelijk van de huidige situatie van uw gebit en de wensen die u heeft. In overleg met de tandarts-implantoloog bepalen we samen wat voor u de beste keuze is.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

De voordelen van all on four

All on 4 biedt veel voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een regulier kunstgebit of klikgebit, waaronder:

  • All on four is zowel esthetisch als functioneel één van de beste oplossingen.
  • Een gehemelteplaat is overbodig bij all on four, in tegenstelling tot bijvoorbeeld een regulier kunstgebit.
  • U hoeft niet bang te zijn dat de prothese los gaat zitten. Deze zit zeer stevig vast.
  • U kunt alles eten zonder bang te hoeven zijn dat uw prothese verschuift of beschadigt. Het kauwvermogen is hetzelfde als bij de eigen tanden en kiezen.
  • Bij all on four blijft het kaakbot intact waardoor het goed houvast biedt aan de vaste constructie.
  • All on four is een uitstekende oplossing voor de lange termijn. U investeert in uw kwaliteit van leven. Onderzoek heeft aangetoond dat een vaste contructie op lange termijn bijdraagt aan een betere kwaliteit van leven.
  • Deze behandeling heeft een zeer hoge slagingskans en is wereldwijd al bij duizenden patiënten met succes uitgevoerd
kunstgebit vink tandtechniek

De all on 4 behandeling

Voorafgaand aan het uitvoeren van de behandeling maken we meerdere digitale scans van de mond. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de nieuwste en meest geavanceerde computertechnieken. Zo garanderen we uiterste precisie bij het plaatsen van de implantaten en wordt schade aan de weefsels in uw mond tegengegaan. Op basis van deze scans bepaalt onze eigen implantoloog op welke plekken de implantaten het beste geplaatst kunnen worden en van welke dikte en lengte de implantaten moeten zijn.

Na de eerste fase wordt begonnen met de echte behandeling. Allereerst worden eventuele bestaande tanden en kiezen getrokken en worden de implantaten op de exact juiste plekken ingebracht. Nadat de implantaten zijn geplaatst wordt een foto gemaakt om te bekijken of deze goed in het bot staan. Nadat de implantaten zijn geplaatst wordt er een tijdelijke brug van acryl – een soort plastic – op de implantaten vastgezet. Nu moet het kaakbot herstellen en moeten de implantaten goed aan het kaakbot hechten. Door de tijdelijke brug kunt u tijdens de herstelfase gewoon eten, drinken en lachen. Op deze manier ondervindt u tijdens het behandeltraject geen persoonlijke hinder. In tussentijd wordt de definitieve, porseleinen brug in het laboratorium volledig voor u op maat gemaakt. Uiteraard op basis van uw persoonlijke wensen wat betreft kleur en vorm.

Nadat de implantaten goed zijn vastgegroeid in het kaakbot – dit duurt 1 tot 2 maanden – is het tijd om de definitieve vaste brug te plaatsen. Deze wordt volledig vastgeschroefd op de vier implantaten die nu een zeer goede basis bieden voor het bovenwerk. In overleg met u kunnen eventueel nog laatste kleine aanpassingen worden gedaan.

Grote slagingskans

De slagingskans van een all on four is erg groot. Uit de resultaten van duizenden klanten over de hele wereld blijkt dat deze methodiek voor 97,8% van de patiënten succesvol is verlopen. In vergelijking met veel andere behandelingen uit de esthetische tandheelkunde is dit een erg hoog percentage.

Mocht een implantaat onverhoopt niet goed geplaatst zijn, of niet goed worden opgenomen door het kaakbot, dan is het eenvoudig om deze te verwijderen en een nieuw implantaat te plaatsen. Het spreekt voor zich dat wij het nieuwe implantaat in dit geval kosteloos voor u plaatsen. De kans dat het plaatsen van een nieuw implantaat noodzakelijk blijkt te zijn is minimaal.

All on four: Wanneer is het een goede oplossing?

All on four kan in meerdere situaties een goede oplossing zijn. Mist u meerdere tanden en/of kiezen of heeft u al een kunstgebit/klikgebit en wilt u overstappen naar een esthetisch betere en vooral comfortabelere oplossing? Dan is all on four een zeer goede keuze. In sommige situaties zijn de tanden en kiezen simpelweg niet meer te redden en zijn kronen en/of bruggen geen optie meer om de esthetiek en functionaliteit van het gebit te herstellen. Ook in dit geval kan all on four een uitkomst bieden.

Het grote voordeel van all on four is dat de constructie door de implantaten zeer stevig op zijn plek zit en niet kan bewegen in de mond. Net als bij echte tanden en kiezen. Mede daardoor is all on four niet te onderscheiden van echte tanden en kiezen. Of all on 4 voor u een geschikte oplossing is hangt af van meerdere factoren, zoals de huidige situatie, uw wensen en het budget. Graag gaan we met u in gesprek en beoordelen we uw situatie tijdens een specialistisch consult. Op basis daarvan beoordelen we of all on four voor u een goede oplossing is.

vink tandtechniek

Is all on four interessant voor u?

All on 4 is een zeer goede optie voor mensen die op dit moment al een kunst- of klikgebit dragen of voor mensen waarbij de huidige tanden en kiezen niet meer houdbaar zijn. Voor mensen die gezonde tanden en kiezen hebben en slechts één of enkele elementen missen is all on four niet geschikt. In dit geval zijn andere, eenvoudigere behandelingen op basis van kronen beter geschikt. Maar all on 4 is vooral een goede optie voor mensen die willen investeren in hun kwaliteit van leven. De investering in all on four is hoger dan bij een regulier kunstgebit, maar uit onderzoek blijkt dat mensen die kiezen voor een vaste constructie daarvan op lange termijn een aanzienlijk betere kwaliteit van leven ervaren.

Om definitief te beoordelen of all on four voor u geschikt is, is een specialistisch consult door de tandarts-implantoloog nodig. Hij bekijkt onder andere de huidige situatie, de algehele mondgezondheid en de conditie van het kaakbot en bepaalt naar aanleiding van dat consult of u in aanmerking komt voor all on four.

receptie vink tandtechniek

De kosten voor een all on 4 prothese

De kosten voor all on 4 zijn logischerwijs sterk afhankelijk van de huidige staat van uw gebit en de persoonlijke voorkeuren. Neem voor specifieke prijzen contact met ons op voor een intake gesprek. Tijdens dit gesprek beoordelen we persoonlijke situatie en wensen en komen we met een gedetailleerde offerte. Neem vrijblijvend contact met ons op!

De nota kunt u onder voorwaarden vaak in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Veelgestelde vragen over de all on 4 behandeling

De All on 4 behandeling is geschikt voor mensen die meerdere tanden en/of kiezen missen of waarbij de mondgezondheid dusdanig verslechterd is dat een regulier kunstgebit of klikgebit noodzakelijk is.

Ja, de All-on-4 behandeling is een permanente oplossing. Het vaste gebit wordt op vier implantaten vastgezet en biedt jarenlang plezier.

Het proces van de All-on-4 behandeling bestaat uit meerdere fasen, waaronder het plaatsen van implantaten, het herstel van het kaakbot en het plaatsen van de definitieve brug. In totaal duurt het enkele maanden.

De behandeling wordt doorgaans uitgevoerd onder lokale verdoving, waardoor u weinig tot geen pijn zult ervaren tijdens de procedure.

De levensduur van een All-on-4 prothese kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals de individuele mondgezondheid, de kwaliteit van de implantaten en hoe goed de prothese wordt onderhouden. Over het algemeen kan een goed onderhouden All-on-4 prothese echter vele jaren meegaan en zelfs een leven lang meegaan.

Voor mensen die slechts één of enkele tanden missen, zijn andere behandelingen zoals kronen beter geschikt. Voor wie meerdere tanden missen of bij een verslechterde mondgezondheid is de All-on-4 behandeling een goede optie.

Ja, de All-on-4 behandeling biedt volledig kauwvermogen, vergelijkbaar met uw eigen tanden en kiezen. U kunt zonder zorgen alles eten.

Het onderhoud van de All-on-4 prothese is vergelijkbaar met dat van natuurlijke tanden. Regelmatig poetsen, flossen en bezoek aan de tandarts zijn essentieel voor een goede mondhygiëne.

Ja, na de All-on-4 behandeling zijn er enkele voorzorgsmaatregelen zoals het vermijden van harde voedingsmiddelen en roken om het genezingsproces te bevorderen.

Iedere cliënt heeft een eigen behandelplan nodig, omdat de staat van het gebit per persoon verschilt. Daarbij kunnen de implantaten niet bij iedereen op dezelfde plek worden geplaatst.

Dit maakt het lastig om een vaste prijs voor het plaatsen van all on 4 te geven. Kom bij ons langs voor een specifieke offerte en een behandelplan op maat.

De All-on-4 behandeling heeft een hoge slagingskans, maar zoals bij elke medische ingreep zijn er enkele risico’s aan verbonden. Uw tandarts-implantoloog zal u hierover informeren.

Behandeling onder narcose mogelijk

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek