819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / All on 6

All on 6

Een blijvend, vast gebit op zes implantaten

  • 45 jaar ervaring
  • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
  • Implantologie
  • Uitgebreide intake

Mist u meerdere tanden en/of kiezen of heeft u al een gebitsprothese en bent u hier niet tevreden over? De kans is groot dat u op kauwvermogen heeft ingeleverd en ook de uitstraling van het gebit is op dat moment niet ideaal. Dat heeft veelal een negatieve invloed op het zelfvertrouwen. In dat geval is all on 6 een uitstekende oplossing. Bij all on six wordt er een vaste, porseleinen brug op zes implantaten in de kaak vastgezet.

Met all on 6 krijgt u een prachtig, functioneel en esthetisch goed gebit. All on 6 is niet te onderscheiden van de eigen tanden en u merkt geen verschil. All on 6 is een zeer hoogwaardige oplossing van de allerbeste kwaliteit die de esthetische tandheelkunde te bieden heeft.

Bij all on 6 worden er zes implantaten in de onder- en/of bovenkaak geplaatst waarop een vaste brug (prothese) wordt vastgeschroefd. Doordat het bovenwerk op implantaten wordt vastgezet zit het zeer stevig in de mond en kan het niet gaan bewegen. Hierdoor benadert all on six het vertrouwde gevoel van de eigen tanden.

Met all on 6 verzekert u zich van prachtige tanden die jarenlang meegaan. Een alternatief voor all on 6 is ‘all on 4’, een vergelijkbare methode waarbij de brug op vier in plaats van op zes implantaten wordt geplaatst. Welke methode voor u de beste keuze is, is afhankelijk van uw huidige situatie, uw wensen en het budget.

Behandeling onder narcose mogelijk

De voordelen van All on six

All on six biedt op verschillende vlakken grote voordelen ten opzichte van een reguliere gebitprothese:

  • Bij all on 6 wordt – in tegenstelling tot bij een regulier kunstgebit – geen gebruik gemaakt van een verhemelteplaat. Dit voelt vele malen prettiger aan in de mond.
  • De kans dat de prothese los raakt of gaat schuiven is bij all on six te verwaarlozen.
  • Uw tanden en kiezen zullen als uw eigen tanden aanvoelen en zijn nauwelijks te onderscheiden van uw oorspronkelijke elementen.
  • Met all on six kunt u alles eten, zonder bang te hoeven zijn dat uw prothese verschuift of beschadigt.
  • Het kaakbot slinkt bij all on six niet en blijft uitstekend houvast bieden voor de prothese.
  • Op de lange termijn bent u met all on six vaak voordeliger uit ten opzichte van tijdelijke oplossingen.
kunstgebit vink tandtechniek

All on 6 – de behandeling

Indien er nog bestaande tanden en kiezen zijn moeten deze allereerst worden getrokken. Voorafgaand aan de behandeling worden er meerdere afdrukken en digitale scans van de mond gemaakt.
We gebruiken hiervoor de nieuwste technologie en computermodellen. Hierdoor werken we met uiterste precisie en worden de implantaten exact op de juiste plek geplaatst.

Als de implantaten eenmaal zijn geplaatst worden er opnieuw scans gemaakt om er zeker van te zijn dat alles goed is gegaan. Na het inbrengen van de implantaten moeten ze eerst 6 tot 12 weken genezen. In tussentijd wordt er een tijdelijke brug van acryl geplaatst. Zo ondervindt u tijdens het gehele behandeltraject geen hinder met eten, drinken en in het algemeen in het dagelijks leven. Als de implantaten eenmaal zijn geheeld en goed aan kaakbot zijn gehecht kan de definitieve all on 6 constructie worden geplaatst en vastgezet. Hierna voert de tandarts-implantoloog nog de laatste kleine aanpassingen door om ervoor te zorgen dat alles volledig aansluit en naar uw tevredenheid is. We zijn pas klaar wanneer u volledig tevreden en met zelfvertrouwen naar buiten gaat.

Nobel Biocare

De All on 4 en All on 6 behandelingen worden uitsluitend uitgevoerd met Nobel Biocare implantaten. Nobel Biocare is de bedenker van dit concept. Onze gespecialiseerde implantologen gebruiken dan ook enkel en alleen orginele materialen.

In ons tandtechnisch laboratorium waar wij de All on four en All on 6 bruggen maken worden ook uitsluitend originele Nobel Biocare materialen gebruikt! Hierdoor bent u verzekerd van de allerbeste kwaliteit en het hoogst haalbare resultaat!

Voordat er tot een behandeling wordt besloten adviseren onze specialisten uitgebreid over het gehele behandeltraject, verschillende methodes en onder andere de kosten van de behandeling. We vinden het van groot belang dat u vooraf goed geïnformeerd bent zodat alles duidelijk is. Tijdens het hele behandeltraject wordt u door dezelfde professionals geholpen en iedereen kent uw verhaal en wensen.

Indien u besluit tot een all on 6 prothese staan uw wensen voorop. U kiest zelf welke kleur en vorm tanden het beste bij u past. Uiteraard adviseren we u graag.

Op de lange termijn bent u met all on 6 vaak voordeliger uit ten opzichte van tijdelijke oplossingen.

 

vink tandtechniek

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Voor wie is all on 6 geschikt?

Helaas is deze methode niet voor iedereen geschikt. Het is namelijk van groot belang dat het tandvlees en het kaakbot in goede conditie en gezondheid verkeren.

Daarom wordt er tijdens een intake gesprek altijd een inventarisatie gemaakt van de huidige staat van het tandvlees en het kaakbot. Hiermee beoordelen we of all on 6 voor u geschikt is.

All on 6 is een uitstekende keuze voor mensen die veel tanden en/of kiezen missen of veel tanden – om uiteenlopende redenen – moeten laten trekken. Bij all on 6 zit de prothese zeer vast in de mond en er wordt nauwelijks kunststof gebruikt. Daardoor is all on 6 nauwelijks te onderscheiden van echte tanden en voelt u niet tot nauwelijks verschil. Een zeer groot voordeel is dat dit een prima oplossing is voor de lange termijn.

Doordat de all on 6 prothese op implantaten wordt vastgezet wordt het zeer stevig op zijn plek gehouden en is het bewegen van de prothese nauwelijks mogelijk.

receptie vink tandtechniek

De kosten voor all on 6

Iedere cliënt heeft een eigen behandelplan nodig, omdat de staat van het gebit per persoon verschilt. Daarbij kunnen de implantaten niet bij iedereen op dezelfde plek worden geplaatst.

Dit maakt het lastig om een vaste prijs voor het plaatsen van all on 6 te geven. Kom bij ons langs voor een specifieke offerte en een behandelplan op maat.

Gaat u voor een prachtige glimlach en één van de beste oplossingen voor de lange termijn? Neem vrijblijvend contact met ons op en laat u adviseren over de mogelijkheden van all on 6!

De nota kunt u onder voorwaarden vaak in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek