819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Kosten reparatie kunstgebit

Kosten reparatie kunstgebit

Philip | Kunstgebit

Benieuwd naar de kosten voor de reparatie van uw kunstgebit? Als dit kapot is gegaan of als u merkt dat het niet meer lekker zit is het belangrijk om daar op tijd naar te laten kijken. Er kunnen vervelende pijntjes ontstaan, zowel bij het kauwen, afbijten als gewoon bij het praten.

En is er een breuk ontstaan of is het kunstgebit op een andere manier kapot gegaan? Door de reparatie vlot uit te laten voeren voorkomt u onnodige pijntjes en maakt u het niet erger dan nu al het geval is. We voeren de kunstgebit reparatie graag voor u uit. Daarvoor beoordelen we eerst wat er aan de hand is, om vast te stellen wat er moet gebeuren. Uiteraard brengen we u netjes op de hoogte van de kosten, aan de hand van de manier waarop we voor u aan de slag gaan.

De kosten voor de reparatie van uw kunstgebit kunt u grotendeels laten vergoeden door de zorgverzekeraar, waardoor het niet nodig is om daarvoor zelf een groot bedrag te betalen. Op die manier houden we de kosten voor uzelf laag, waardoor er eigenlijk geen reden is om het kunstgebit niet op tijd te laten repareren en ervoor te zorgen dat dit weer stevig, fijn en comfortabel zit.

Wat moet er gebeuren?

Wat er ook aan de hand is, het is belangrijk om er niet zelf mee aan de slag te gaan. Het lijkt in sommige gevallen verleidelijk om het zelf op te lossen. Onze specialisten weten goed hoe het kunstgebit in elkaar zit, wat er daadwerkelijk aan de hand is en hoe we dat moeten oplossen. Soms is er sprake van een onderliggende factor of moet de reparatie kleiner zijn dan u zou denken.

Wij kijken naar uw kunstgebit, naar het kaakbot en naar de rest van uw mond en gebit. Op die manier brengen we in kaart wat er aan de hand is. Dus zit het gebit niet meer zo lekker of is het gebroken en wilt u graag weten hoe dit komt? We doen er onderzoek naar, om in kaart te brengen hoe het probleem is ontstaan en hoe we dat voor u kunnen oplossen. Daarover vertellen we u natuurlijk graag meer, zodat u vooraf goed weet wat er gaat gebeuren. Daarbij geven we aan wat de kosten zijn, zodat u daarmee niet voor verrassingen komt te staan.

De kosten van de kunstgebit reparatie vallen in de meeste gevallen mee, omdat u daarvoor gebruik kunt maken van een uitgebreide vergoeding door de zorgverzekering. Dus merkt u dat er schade is aan het gebit? Aarzel dan niet, omdat we u er waarschijnlijk goed mee kunnen helpen.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Wat zijn de kosten?

Benieuwd naar de precieze kosten voor het repareren van een kunstgebit? Dat heeft natuurlijk te maken met wat er aan de hand is.

Het repareren is de makkelijkste manier om er weer voor te zorgen dat uw gebit weer comfortabel en lekker zal zitten. Op die manier weet u zeker dat het weer goed past en dat u daarmee alles kunt doen, zoals u dat gewend bent.

Is het kunstgebit gebroken of lijkt er sprake te zijn van andere grote schade? We kunnen in de meeste gevallen een goede reparatie uitvoeren. Natuurlijk leggen we u van te voren uit welke kosten u kunt verwachten, door aan te geven waar het om gaat en wat we zullen moeten doen om dit te repareren.

Zo krijgt u vooraf een goed beeld van wat het kost om een kunstgebit reparatie voor u uit te voeren. Een schatting van de kosten kunt u vinden op de prijzen pagina waarvan het grootste deel bovendien vergoed zal worden. Dit is op die manier geen dure behandeling, die we bovendien binnen 30 minuten tot een uur kunnen doen.

Vergoeding door de zorgverzekering

Het is voor uw (mond)gezondheid belangrijk dat het kunstgebit goed zit. Daarom vergoedt de zorgverzekering een groot deel van de kosten, waardoor u die niet zelf hoeft te betalen.

De vergoeding bedraagt standaard 90%. Dit betekent dat u maar 10% van de kosten zelf hoeft te betalen. Het gaat om een laag bedrag, van de toch al relatief lage kosten waarmee we u op een voordelige manier van dienst kunnen zijn.
Wij brengen netjes in kaart wat er aan de hand is en wat er moet gebeuren. Daarbij geven we de kosten aan, zodat u bij de reparatie van het kunstgebit niet voor verrassingen komt te staan. We zorgen ervoor dat de delen van het gebit weer uiterst professioneel aan elkaar bevestigd worden.

Gaat het om een complete breuk of is er wat anders aan de hand met het kunstgebit? We kunnen dit in de meeste gevallen goed repareren. Daarvoor gebruiken we hetzelfde materiaal waar het gebit ook van vervaardigd is, zodat er geen sprake is van een zwakke plek na de reparatie. Het garandeert een sterk geheel, waar u gewoon weer gebruik van kunt maken zoals u dat gewend bent. En dankzij de dekking vanuit de zorgverzekering hoeft u zich over de kosten daarvoor in ieder geval geen zorgen te maken.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Lage kosten voor de reparatie van uw kunstgebit

Wilt u precies weten waar u aan toe bent voor een reparatie van uw kunstgebit? We zetten het graag voor u op een rij, aan de hand van wat er precies is gebeurd. Dus gaat het om een complete breuk of merkt u gewoon dat het gebit niet meer zo lekker zit? In de beide gevallen is het een goed idee om dit te laten repareren. We kunnen u daarmee snel van dienst zijn, zonder dat u een hoge prijs betaalt.

Vertel ons wat er aan de hand is of wat er is gebeurd. Zo stellen we vast of het kunstgebit gebroken is of dat het gaat om bijvoorbeeld speling die er is ontstaan. We brengen in kaart hoe uw kaak(bot) eruit ziet en wat er nodig is om het gebit weer stevig, fijn en comfortabel te laten zitten.

Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.