802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Hoe lang duurt het maken en plaatsen van een kunstgebit?

Hoe lang duurt het maken en plaatsen van een kunstgebit?

Het laten plaatsen van een kunstgebit is een uiterst nauwkeurige klus. U wilt immers dat de tanden en kiezen van uw kunstgebit naadloos op uw wensen aansluiten! Zo krijgt u uw zelfvertrouwen en kauwvermogen van vroeger weer terug. Daarbij moeten, in het geval van een klikgebit, implantaten geplaatst worden. Het plaatsen van de implantaten gebeurt tegenwoordig op basis van moderne digitale technieken. Deze technieken tonen de plekken in uw gebit, waar de implantaten geplaatst moeten worden. De kans de implantaten op de verkeerde plek geplaatst worden of niet stevig vast komen te zitten in uw kaakbot is hierbij minimaal.

Om een kunstgebit te kunnen plaatsen zullen tandtechniekers u eerst uitnodigen voor een vrijblijvend intakegesprek. Tijdens het intakegesprek luistert men naar uw wensen, wordt bekeken welke esthetisch tandheelkundige mogelijkheden u heeft, enzovoorts. Soms blijkt het gebruik van losse kronen en bruggen een slimmere optie dan het plaatsen van een gebitsprothese. Op basis van de staat van uw gebit en uw persoonlijke wensen bepaalt een tandtechnieker samen met u welk type gebitsprothese het beste bij u past.

Productie van een gebitsprothese

Nu u weet welke gebitsprothese geplaatst moet worden kan men beginnen aan de productie. Of het nu gaat om een kunstgebit, een kunstgebit op een staafje of een klikgebit. Voor het produceren van de gebitsprothese maakt men verschillende digitale scans van uw gebit. Zo kan men de vorm van de gebitsprothese optimaliseren, waardoor deze perfect aansluit op de vorm van uw kaken. Voor de productie van de gebitsprothese wordt gebruik gemaakt van verschillende moderne technieken. Hierbij kunt u kiezen tussen verschillende kleuren en vormen voor uw nieuwe tanden en kiezen. Zo lijkt uw prothese zoveel mogelijk op uw oorspronkelijke gebit!

Wanneer uw reguliere kunstgebit geproduceerd is, kan deze bij u geplaatst worden. Het plaatsen van een kunstgebit betekent dat het kunstgebit voor het laatst net iets bijgebogen kan worden. Zo past deze perfect in uw mond en zal het kunstgebit geen irritaties veroorzaken. U kunt rekenen op drie tot vier afspraken, voordat de gebitsprothese geoptimaliseerd in uw mond ligt. Dit is onder meer afhankelijk van de plek waar het kunstgebit geproduceerd wordt: bij de tandtechnieker in de praktijk zelf, of via een externe partij. In het laatste geval neemt dit logischerwijs meer tijd in beslag

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Kunstgebit in 1 dag

Een alternatief voor de reguliere procedure bij het plaatsen van een kunstgebit, is de keuze voor een kunstgebit in 1 dag. In dit geval wordt het kunstgebit geplaatst op dezelfde dag dat uw tanden worden getrokken! U komt de praktijk binnen met een slecht gebit en loopt de praktijk aan het eind van de dag uit met een stralende glimlach. Of het in een dag laten plaatsen van een kunstgebit ook voor u interessant is, hangt van verschillende aspecten af. Onze tandspecialisten kunnen u hier meer over vertellen

Plaatsen van een klikgebit

Mocht u voor een klikgebit kiezen, dan zullen er eerst implantaten geplaatst moeten worden. U kunt hierbij kiezen tussen een All On Four– en All On Six-methodiek, waarbij het verschil in het aantal implantaten per kaak zit. Voordat een klikgebit op de implantaten bevestigd kan worden, zal uw gebit eerst volledig hersteld moeten zijn. Het herstel van uw gebit neemt doorgaans zes tot acht weken in beslag. Tijdens deze periode biedt men u een tijdelijke gebitsprothese, in de vorm van verschillende bruggen. Zo kunt u blijven eten en glimlachen!

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Advies over kunstgebitten

Wilt u meer weten over het plaatsen van een kunstgebit en de procedure die hierbij doorlopen moet worden? Onze tandspecialisten hebben een jarenlange ervaring in het plaatsen van kunstgebitten, waardoor ze u van passend advies kunnen voorzien.

Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.