824 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Wat kost een klikgebit?

Wat kost een klikgebit?

Philip | Klikgebit

Wanneer u met een slecht gebit te maken heeft, kunt u voor verschillende esthetische tandheelkundige behandelingen kiezen. Denk bijvoorbeeld aan het gebruik van een klikgebit om het aangezicht en kauwvermogen van uw gebit te herstellen.

Een klikgebit is niet de enige vorm van een gebitsprothese die in zo’n situatie interessant voor u kan zijn. Ook kunt u een regulier kunstgebit of een kunstgebit op een staafje overwegen bij het herstel van uw huidige gebit. Een tandspecialist kan u adviseren over de gebitsprothese die in uw geval de beste oplossing is! In dit artikel vertellen we u meer over de kosten van een klikgebit. Wist u dat een klikgebit helemaal niet duur hoeft te zijn? Naast een gebitsprothese kan het in sommige gevallen mogelijk zijn om slechte tanden en kiezen te vervangen door kronen en bruggen.

Dit is alleen mogelijk als de gaten in uw gebit niet te groot zijn. Het voordeel aan losse kronen en bruggen is het feit dat de resterende tanden en kiezen in uw gebit niet getrokken hoeven te worden.

Kosten van een klikgebit

Het is niet mogelijk om de precieze kosten voor het laten plaatsen van een klikgebit op voorhand te vertellen. De precieze kosten zijn namelijk sterk afhankelijk van de staat van uw huidige gebit. Hoeveel tanden en kiezen moeten er uit uw gebit getrokken worden? Kiest u voor een klikgebit of vier of zes implantaten? Enzovoorts.

Tijdens een intakegesprek bij een tandspecialist zal de tandspecialist u meer vertellen over de precieze kosten van het laten plaatsen van een klikgebit. Een tandspecialist kan u daarbij adviseren over het op vier of zes implantaten laten plaatsen van een klikgebit.

Goed om te weten is het feit dat wanneer de implantaten niet direct vast komen te zitten in uw kaakbot, de implantaten gratis opnieuw worden geplaatst. Hoewel de kans op een dergelijke situatie minimaal is, vindt u het wellicht fijn om te weten dat dit geen extra kosten met zich meebrengt. Bij het plaatsen van een klikgebit wordt gebruik gemaakt van de nieuwste digitale technieken, om de implantaten op precies de juiste plek te kunnen plaatsen.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Vergoeding vanuit uw basisverzekering

Hoewel de kosten voor het plaatsen van een klikgebit al snel een paar honderd euro zijn, hoeft u deze vaak niet zelf te betalen. De kosten worden vaak namelijk gedeeltelijk vergoed vanuit de basisverzekering van uw verzekeraar.

Dit maakt het laten plaatsen van een klikgebit aanzienlijk aantrekkelijker voor veel mensen! Wanneer u naast uw basisverzekering ook een aanvullende tandartsverzekering afsluit, worden de kosten in veel gevallen zelfs helemaal gedekt door uw verzekeraar. In de polisvoorwaarden van uw verzekeringen vindt u de precieze dekking voor het plaatsen van een klikgebit.

Twijfelt u over de dekking van uw verzekering? U kunt uw verzekeraar bellen om de dekking bij tandartsbehandelingen te achterhalen. Ook kan uw zorgverzekeraar u meer vertellen over het nut van het afsluiten van een aanvullende verzekering.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Toekomstige kosten bij een klikgebit

Bij een klikgebit is het van groot belang dat u voor een goede gebits- en mondverzorging zorgt. Op die manier voorkomt u dat er onder uw klikgebit nare ontstekingen in uw tandvlees ontstaan. Ook rondom de implantaten van uw klikgebit zouden ontstekingen kunnen ontstaan bij een slechte verzorging van uw klikgebit en tandvlees. U voorkomt een dergelijke situatie door uw klikgebit regelmatig te laten controleren en bijvoorbeeld een mondhygiënist te bezoeken. Dit brengt mogelijk extra kosten met zich mee.

Voor de kosten van het repareren van een kapot klikgebit kunt u vaak terugvallen op uw verzekeraar. Een verzekeraar dekt de kosten voor het herstel van het klikgebit vaak binnen een aanvullende tandartsverzekering. Kijk in de polisvoorwaarden van uw verzekering of dit ook voor u geldt.

Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.