802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Wanneer moet ik mijn tanden en kiezen laten trekken?

Wanneer moet ik mijn tanden en kiezen laten trekken?

Philip | Kunstgebit

Veel mensen zien op tegen het trekken van hun tanden en kiezen. Gelukkig kan de noodzaak van het trekken van tanden en kiezen in veel gevallen voorkomen worden door uw gebit goed te onderhouden. Dit betekent dat u uw gebit tweemaal per dag zou moeten poetsen en dat u regelmatig bij uw tandarts langs zou moeten gaan voor een periodieke controle. Er zijn echter situaties waarbij het trekken van elementen uit uw gebit onvermijdelijk is.

Denk bijvoorbeeld aan rotte tanden en kiezen die niet meer te redden zijn door de gaatjes uit te boren!
Bij een slecht onderhouden gebit kan het lach- en kauwvermogen van een patiënt vaak niet meer hersteld worden met het behoud van eigen tanden en kiezen. In zo’n geval kunt u ervoor kiezen om uw tanden en kiezen te laten trekken en te vervangen voor bruggen en kronen op implantaten. Zo worden de gaten die ontstaan zijn door het trekken van tanden en kiezen opgevuld.

Getrokken tanden en kiezen opvullen

Er zijn verschillende manieren om de open plekken in uw gebit, als gevolg van het trekken van tanden en kiezen, op te vullen. In veel gevallen zal gekozen worden voor een losse brug of kroon. Een kroon wordt vaak op een implantaat bevestigd, die in uw boven- of onderkaak geplaatst is. Vergelijk een implantaat met een nepwortel, waarop de neppe tand (de kroon) bevestigd kan worden.

Met de zeer geavanceerde digitale technieken die we tegenwoordig gebruiken, kunnen implantaten precies op de juiste plek in uw onder- en bovenkaak geplaatst worden. Daarbij kunnen kronen en bruggen van een perfecte kleur en vorm worden voorzien, zodat deze nauwelijks op zullen vallen tussen uw eigen tanden en kiezen.

Wanneer uw onder- of bovenkaak er slecht aan toe is, of wanneer u een groot aantal tanden en kiezen mist, wordt het gebruik van een kunst- of klikgebit aangeraden. In het geval van een klikgebit wordt eveneens gebruik gemaakt van implantaten, waarop de gebitsprothese bevestigd kan worden. Door gebruik te maken van implantaten bent u ervan verzekerd dat de gebitsprothese stevig vast komt te zitten.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Meer informatie over het trekken van tanden en kiezen

Bent u benieuwd of het trekken van tanden en kiezen ook in uw geval de oplossing kan zijn voor de pijn die u aan uw gebit ervaart? Of wilt u tanden en kiezen laten trekken om een gebitsprothese te kunnen dragen? Laat u vooraf adviseren door een tandarts.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Onze tandtechniekers hebben een ruime ervaring in esthetische tandheelkunde en kunnen u zodoende van een passend en persoonlijk advies voorzien.

Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.