824 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Vijf redenen om voor een kunstgebit te kiezen

Vijf redenen om voor een kunstgebit te kiezen

Philip | Kunstgebit

Steeds meer mensen stappen over op een kunstgebit of klikgebit als de eigen tanden en kiezen niet meer te redden te zijn. Er kunnen verschillende redenen zijn om voor een kunstgebit te kiezen. Een kunstgebit biedt verschillende voordelen, wat het een goede keuze maakt als er bijvoorbeeld tanden en kiezen ontbreken of de staat van het gebit erg slecht is. Het spreekt voor zich dat het sterk van uw persoonlijke situatie afhankelijk is, of het laten plaatsen van een kunstgebit een goede optie is. Denk bijvoorbeeld aan het aantal tanden en kiezen wat in uw gebit ontbreekt. Wanneer slechts enkele tanden en kiezen ontbreken, kan het gebruik van implantaten en kronen wellicht een betere oplossing voor u zijn. Wat is voor u de reden om voor een kunstgebit te kiezen? Een specialist kan u op basis van uw persoonlijke situatie adviseren over het maken van de juiste keuze. In dit artikel beschrijven we de belangrijkste redenen om voor een kunstgebit te kiezen.

Reden 1: Een kunstgebit geeft u uw lach terug

Reden nummer één om voor een kunstgebit te kiezen: wellicht de meest gehoorde reden om een kunstgebit te laten plaatsen, is de mogelijkheid om uw lach terug te krijgen. Veel mensen schamen zich voor hun slechte gebit. In het bijzonder wanneer er enkele tanden en kiezen ontbreken. Door te kiezen voor een kunstgebit hoeft u zich hier niet langer voor te schamen, waardoor u weer met een brede glimlach kunt lachen. Wanneer u uw lach terugheeft, zal ook uw zelfvertrouwen vergroot worden. Zoals later in dit artikel wordt beschreven, kunt u de vorm en kleur van de tanden zelf kiezen in overleg met de tandarts/tandtechnicus

Reden 2: Kauwvermogen terug met een kunstgebit

Een volgende reden om voor een kunstgebit te kiezen: herstel van het kauwvermogen. Naast het feit dat uw zelfvertrouwen afneemt wanneer er tanden en kiezen in uw gebit ontbreken, zal het ook steeds lastiger worden om harde etenswaren te eten. Denk aan een appel, stokbrood, enzovoorts. Met een kunstgebit wordt uw kauwvermogen hersteld, waardoor dit niet langer een probleem voor u is. U kunt hierbij kiezen tussen een regulier kunstgebit en een klikgebit. Een klikgebit is een gebitsprothese die op implantaten in de kaken vastgezet wordt. Zo zit een klikgebit stevig vast en wordt het verschuiven van de gebitsprothese tijdens het eten, drinken of praten voorkomen

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Reden 3: Vorm en kleur aanpasbaar naar uw wensen

Een esthetische reden om voor een kunstgebit te kiezen: wist u dat een kunstgebit helemaal niet op hoeft te vallen voor andere mensen? Door gebruik te maken van de nieuwste technieken is het mogelijk om uw kunstgebit naadloos op uw wensen aan te laten sluiten. Kiest u bijvoorbeeld voor spierwitte tanden, of geeft u de voorkeur aan een iets natuurlijkere kleur? Naast de kleur van uw tanden kunt u ook de tandvorm naar wens laten bijstellen. Zo lijkt uw kunstgebit zoveel mogelijk op uw oorspronkelijke gebit!

Reden 4: Snelle en goed betaalbare oplossing

Een andere reden om voor een kunstgebit te kiezen: wie denkt dat een kunstgebit alleen toegankelijk is voor mensen met veel geld heeft het mis! Een kunstgebit is niet alleen een snelle oplossing voor het herstel van uw slechte gebit, maar ook nog eens (zeer) goed betaalbaar. Zo kan vrijwel iedereen met een slecht gebit een kunstgebit laten plaatsen. Daarbij wordt een groot deel van de kosten van het kunstgebit standaard vanuit de basis zorgverzekering vergoed. Het is van uw persoonlijke situatie afhankelijk, hoe hoog de kosten voor het plaatsen van een kunstgebit precies zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aantal tanden en kiezen die getrokken moeten worden. De tandarts/tandtechnicus kan u hierover specifiek adviseren.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Reden 5: Ruime vergoeding vanuit uw basis zorgverzekering

Een zeer belangrijke motivatie om voor een kunstgebit te kiezen: het laten plaatsen van een kunstgebit wordt nog betaalbaarder, als u kiest voor een declaratie bij uw verzekering. In veel gevallen dekt een basisverzekering de kosten voor het laten plaatsen of repareren van een kunstgebit. Zo wordt een kunstgebit een zeer aantrekkelijkere oplossing voor het herstel van een slecht gebit! Informeer vooraf bij uw verzekeraar hoe de dekking van uw huidige verzekering is en of het afsluiten van een aanvullende verzekering aantrekkelijk kan zijn.

Wat zijn voor u de redenen voor een kunstgebit te kiezen?

Wat is voor u de reden om voor een kunstgebit te kiezen? Of bent u er nog niet helemaal uit? Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat! Wij helpen u zeer graag.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.