819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Implantaten in de bovenkaak

Implantaten in de bovenkaak

Philip | Implantaten

Implantaten in de bovenkaak laten plaatsen? Dat kan op verschillende manieren. Het biedt een goed alternatief voor het kunstgebit, als dat leidt tot pijntjes en andere vervelende ervaringen.

Met implantaten is het makkelijker om zowel de mond als het gebit schoon te houden. Dus zoekt u naar een alternatief als het kunstgebit niet goed meer past? Of wilt u daar in eerste instantie liever al geen gebruik van maken?

We vertellen u graag meer over de implantaten, hoeveel we er daarvan plaatsen en hoe we er gebruik van kunnen maken.

Alternatief voor het kunstgebit

Het kunstgebit is voor veel mensen een goede oplossing als ze geen tanden of kiezen in de bovenkaak meer hebben. Anderen hebben daar helaas last van, door pijntjes die ze ervaren of vanwege andere ervaringen die helaas niet zo positief zijn. Het gebit kan na verloop van tijd minder lekker gaan zitten, speling gaan vertonen of makkelijk losraken. Dat kan leiden tot vervelende situaties, zowel voor uzelf als voor het gezelschap waar u op dat moment mee samen bent.

Als u zoekt naar een goed alternatief voor het kunstgebit kunnen we u goed helpen met de implantaten die we plaatsen in de bovenkaak. Ze vormen de basis om uw tanden op een andere manier terug te plaatsen. Dat levert een aantal belangrijke voordelen op, afhankelijk van de methode die we hanteren en waar uw voorkeur naar uitgaat.

Het is vooral belangrijk dat de botopbouw goed is. Er moet voldoende (kaak)bot aanwezig zijn, om de implantaten in te plaatsen. Het bot aan de bovenzijde is minder sterk dan dat in de onderkaak. Dit betekent dat we er meer implantaten in zullen moeten zetten, waardoor de mond daarvoor goed geschikt moet zijn. Uiteraard kijkt onze implantoloog dat netjes voor u na, zodat u zeker weet dat we hier opa en verantwoorde manier mee aan de slag kunnen.

Hoeveel implantaten zijn er nodig?

Benieuwd hoeveel implantaten we plaatsen in de bovenkaak en hoe dat van invloed is op de prijzen die we berekenen? Op basis van de methode die we gebruiken plaatsen we meer of minder implantaten. Het zijn er voor de bovenkaak standaard 4 of 6 tot 8.

Dit zijn er meer dan in de onderkaak, die steviger is en waar we er daardoor minder implantaten voor nodig hebben. Met meer exemplaren zorgen we in het zachtere bot van de bovenkaak voor een stabiele basis, waarop we kunnen bouwen om het gebit te herstellen.

Onze implantoloog zal uw kaak goed onderzoeken. Op die manier brengen we in kaart hoeveel (kaak)bot er beschikbaar is, hoeveel implantaten we daarin kunnen plaatsen en hoe we op die manier zorgen voor een goede basis. Uiteraard bespreken we met u de mogelijkheden, net als de werkwijze die we voor ogen hebben. Zo weet u goed waar u aan toe bent en komt u ook financieel niet voor verrassingen te staan. We informeren u natuurlijk van te voren over de prijzen die we berekenen.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Op twee manieren

Wilt u gebruik maken van implantaten in de bovenkaak? Dat kan op twee verschillende manieren. We beoordelen het kaakbot en stellen u op basis daarvan de meest geschikte behandeling voor. Zo weet u zeker dat we het gebit herstellen, zonder dat u daarvoor gebruik hoeft te maken van een kunstgebit. Dit voorkomt dat het los kan gaan zitten of tot vervelende pijntjes kan leiden bij kauwen, afbijten en zelfs praten.
We maken voor de bovenkaak-implantaten gebruik van deze twee methoden:

  • Met een vaste brug
  • Uitneembare overkappingsprothese

Met een vaste brug

Kiest u voor een vaste brug om de implantaten in de bovenkaak te plaatsen? Hier hebben we de meeste implantaten voor nodig. Het gaat er om 6 tot 8, waarmee we er in het zachtere bot voor zorgen dat we een stevige en stabiele basis creëren.

Voor de implantaten maken we gebruik van kunstwortels. Het zijn een soort schroefjes, die we in de kaak plaatsen. Dankzij het gebruik van titanium gaat het om een lichaamsvriendelijk materiaal, waar het bot weer dicht tegenaan kan groeien. Dit betekent dat u er zonder problemen gebruik van kunt maken en er een vaste brug op kunt laten maken.

Met de vaste brug kiest u voor een constructie die we vastschroeven op de implantaten. Dit voorkomt bewegingen en spelingen, voor een sterk gebit zoals u dat van vroeger gewend bent. Het helpt u weer te eten zoals u dat altijd deed, zonder u zorgen te hoeven maken over een gebit dat los kan laten.

Uitneembare overkappingsprothese

Wilt u in plaats daarvan gebruik maken van een uitneembare overkappingsprothese? We werken op een vergelijkbare manier. Meestal hebben we genoeg aan 4 implantaten, waardoor de prijzen daarvoor lager zullen liggen.

We gebruiken titanium schroefjes, die we als kunstwortels in de bovenkaak plaatsen. Daarop klikken we vervolgens de prothese, die zorgt voor een overkapping. Het grote voordeel van deze methode is dat u ook zelf de mogelijkheid heeft om deze er weer af te klikken.

Dus wilt u het gebit en de mond goed schoonmaken? Door de prothese eruit te klikken kunt u overal goed bij en zelf nagaan of het allemaal netjes schoon is. Het geeft u veel flexibiliteit, terwijl u daarna weer zorgt voor een stevige verbinding. Zo heeft u een fijn gebit om altijd op te vertrouwen, zonder dat het lastig is om dit schoon te maken en schoon te houden.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Hoe ziet de behandeling eruit?

Voordat we implantaten in de bovenkaak kunnen plaatsen, beginnen we met een uitgebreid consultatiegesprek. Tijdens dit gesprek zal onze implantoloog uw mond en kaak grondig onderzoeken om te bepalen of u een geschikte kandidaat bent voor implantaten. Hierbij wordt specifiek gekeken naar de hoeveelheid (kaak)bot om te beoordelen of er voldoende stevige basis is voor de implantaten.

Op basis van de resultaten van het onderzoek en uw persoonlijke wensen zal onze implantoloog een behandelplan op maat voor u opstellen. Hierin worden de details van de behandeling vastgelegd, zoals het aantal implantaten dat geplaatst zal worden, welke methode (vaste brug of uitneembare overkappingsprothese) wordt gebruikt, en de geschatte duur van de behandeling.

De daadwerkelijke behandeling begint met het plaatsen van de implantaten. Dit gebeurt meestal onder lokale verdoving, zodat u geen pijn zult voelen tijdens de procedure. Onze ervaren implantoloog plaatst de kunstwortels (titanium schroefjes) stevig in het kaakbot op de aangewezen locaties. Het aantal geplaatste implantaten varieert, maar voor de bovenkaak zijn standaard 4 tot 8 implantaten nodig voor een stabiele basis.

Na het plaatsen van de implantaten begint het proces van botintegratie. Het bot zal in de komende maanden stevig aan de implantaten hechten, waardoor ze stevig in de kaak verankerd worden. Tijdens deze genezingsperiode kunt u tijdelijke prothetische oplossingen gebruiken om het esthetische en functionele aspect te behouden.

Zodra de implantaten volledig zijn geïntegreerd en het genezingsproces is afgerond, gaan we over tot het vervaardigen van de definitieve prothese. Deze prothese zal op de implantaten worden geplaatst en kan een vaste brug of een uitneembare overkappingsprothese zijn, afhankelijk van uw keuze en behoeften.

De laatste stap is het plaatsen van de definitieve prothese op de geïntegreerde implantaten. Onze tandtechniekers zorgen ervoor dat de prothese perfect aansluit en dat u weer kunt genieten van een comfortabel en natuurlijk ogend gebit. Uw mond zal nu weer optimaal functioneren, en u kunt probleemloos eten, praten en lachen.

Na het plaatsen van de prothese krijgt u instructies over de nazorg en het onderhoud van uw nieuwe gebit. Het is belangrijk om regelmatige controles bij onze tandarts en mondhygiënist in te plannen om de gezondheid van uw implantaten en prothese te waarborgen.

Implantaten in de bovenkaak laten plaatsen

Wilt u implantaten in de bovenkaak laten plaatsen? We vertellen u graag meer over de beide mogelijkheden, om u daarmee goed van dienst te kunnen zijn. Bovendien is het belangrijk dat er voldoende (kaak)bot zit, om de implantaten in te zetten. Dit is iets dat onze implantoloog voor u kan beoordelen, om u te adviseren over wat de mogelijkheden zijn.

Wilt u meer weten over de implantaten in de bovenkaak? Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.