824 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Flexibele prothese: wat zijn de voordelen en mogelijkheden?

Flexibele prothese: wat zijn de voordelen en mogelijkheden?

Een flexibele prothese is een uitstekende keuze wanneer u enkele tanden en/of kiezen mist. U ervaart veel draagcomfort, dankzij de sterke, flexibele en tegelijkertijd lichte materialen die er beschikbaar zijn. Met een flexibele partiële prothese of een frameprothese ervaart u een aantal belangrijke voordelen. Voor een hoog draagcomfort en bijvoorbeeld met ankers in dezelfde kleur als het tandvlees. Zodat u er haast ongemerkt gebruik van kunt maken, uiteraard met behoud van gevoel en smaak in de mond.

Wat is een flexibele prothese?

Een flexibele prothese wat is dat? We spreken van een partiële prothese of een frameprothese. Voor één of enkele tanden en kiezen, waardoor het (nog) niet nodig is om een volledig kunstgebit of klikgebit te laten plaatsen.
De flexibele protheses zijn gemaakt van hoogwaardige materialen, die zowel sterk, flexibel als licht zijn. Ze bieden een aantal belangrijke voordelen, zonder dat dit hoeft te betekenen dat de prijs aan de andere kant hoog oploopt

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Voordelen: sterk, flexibel en licht

Benieuwd naar de voordelen van een flexibele prothese? We zetten ze voor u op een rij:

 • Sterk, flexibel en licht
  Het materiaal van de flexibele prothese is sterk, flexibel en licht. Als duurzame keuze, die zonder problemen mee zal bewegen en waarvan u nauwelijks merkt dat u deze draagt.
 • Aangenaam draagcomfort
  De partiële en frameprothese die flexibel zijn bieden een aangenaam draagcomfort. Om er zonder zorgen gebruik van te maken en bijvoorbeeld goed mee te kunnen eten.
 • Ankers in tandvleeskleur
  De ankers van de flexibele protheses zijn uitgevoerd in dezelfde kleur als het tandvlees. Dat voorkomt dat ze te veel opvallen, waardoor anderen er ook nauwelijks iets van zullen zien.
 • Met gevoel en smaak
  De flexibele prothese voorkomt dat het gehemelte helemaal bedekt zal worden. Dit garandeert het behoud van smaak en gevoel in de mond.
 • Betaalbaar
  Benieuwd naar de protheses van flexibele materialen? Ze zijn goed betaalbaar, om daar op een voordelige manier gebruik van te kunnen maken.

Bovendien zijn flexibele protheses goed geschikt voor iedereen met allergieën. Het is geen probleem om daar rekening mee te houden, bijvoorbeeld dankzij de exemplaren die vrij zijn van monomeer.

De afgelopen jaren zijn er veel flexibele protheses bijgekomen. Ze zijn goed van kwaliteit en hebben de nadelen in de meeste gevallen volledig weggenomen. Als fijne keuze om met veel comfort gebruik van te maken, bijvoorbeeld als u één of meerdere tanden en/of kiezen mist.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Flexibele prothese laten plaatsen

Wilt u een flexibele prothese laten plaatsen of bent u benieuwd naar de mogelijkheden daarvan? We vertellen u graag meer over de materialen waarmee we werken, hoe het precies in z’n werk zal gaan en hoe we voorkomen dat anderen er aan de buitenkant veel van zullen zien.
Ontdek op die manier hoe de flexibiliteit van de prothese het een interessante keuze maakt, waar u met veel comfort gebruik van kunt maken. Voor een prothese waarvan u nauwelijks door heeft dat u die draagt, waardoor het daar in ieder geval niet aan zal liggen.

Flexibele prothese laten maken of wilt u meer weten over de mogelijkheden? Bel ons op telefoonnummer 085-0188414 of gebruik het onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.