819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Kunstgebit boven zonder gehemelteplaat

Kunstgebit boven zonder gehemelteplaat

Een regulier kunstgebit heeft standaard een gehemelteplaat die tegen het gehemelte in de mond zit en hier strak op aansluit. Veel mensen ervaren dit als vervelend, zowel voor het draagcomfort als voor het eten. Het heeft namelijk ook invloed op de beleving van smaken. Gelukkig is het ook mogelijk om een kunstgebit zonder gehemelteplaat te maken.

Het kunstgebit wordt dan vaak op implantaten in de bovenkaak vastgezet. Dit wordt een klikgebit genoemd. Een klikgebit heeft veel voordelen ten opzichte van een standaard kunstgebit. Naast het ontbreken van het gehemelte zit een klikgebit een stuk vaster in de mond en geeft het meer en beter gevoel tijdens het eten, lachen en praten.

Kunstgebit boven zonder gehemelteplaat

Als uw eigen gebit niet meer te redden is, of als u al een kunstgebit heeft, zijn er vaak meerdere mogelijkheden wat betreft het ‘soort’ kunstgebit dat u kunt kiezen. Zo is er een regulier kunstgebit, een klikgebit en zijn er nog andere alternatieven om het gebit of de prothese in de mond te bevestigen, zoals een staafje.

Welke opties u heeft is daarbij altijd afhankelijk van de mondgezondheid en de staat van het kaakbot. De tandtechnicus of tandprotheticus kan u hier het best over adviseren. Het is dan ook altijd aan te raden om allereerst een afspraak te maken bij één van deze specialisten. Zij geven u advies op maat over de juiste keuze, de behandelingen die daarvoor vereist zijn en het kostenplaatje.

De voordelen van een kunstgebit zonder gehemelteplaat

Een kunstgebit zonder gehemelte kent een aantal belangrijke voordelen:

  • Het kunstgebit zit een stuk vaster in de mond en is niet los uitneembaar.
  • Betere spraak en smaakbeleving door het ontbreken van de gehemelteplaat.
  • In principe wordt het kunstgebit zonder gehemelte gewoon vergoed door de zorgverzekering.
gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Overstappen op een kunstgebit zonder gehemelteplaat

Als u slechte tanden en kiezen heeft en deze niet meer te redden zijn, of als u op dit moment al een kunstgebit heeft, is het overstappen op een kunstgebit zonder gehemelte wellicht een goede keuze voor u. Slechte tanden en kiezen brengen namelijk veel problemen met zich mee.

Allereerst voor de kauwfunctie, de mondgezondheid en daarmee de algehele gezondheid, maar daarnaast ook voor uw uitstraling en zelfvertrouwen. Daarom is het altijd een goed idee om iets aan slechte tanden en/of kiezen te doen. In principe wil iedereen met een mooie en gezonde lach door het leven gaan. Daarbij zijn er vaak veel soorten behandelingen mogelijk. Sommige oplossingen zijn zelfs zo goed dat u het verschil tussen uw eigen tanden vrijwel niet ziet of voelt.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Laat u adviseren door een specialist voor uw kunst- of klikgebit

De reguliere tandarts is geen specialist in het maken van een kunstgebit of klikgebit. Het maken van kunst- of klikgebit is een complex proces en wordt altijd gedaan door een gespecialiseerd tandtechnicus of tandprotheticus.
Bij Vink Tandtechniek combineren we alle specialismen binnen één organisatie omdat we vanuit ons eigen tandtechnisch laboratorium werken en alle specialisten in dienst hebben om u een eindproduct van topkwaliteit te garanderen. Op deze manier wordt u tijdens het gehele behandeltraject geholpen door dezelfde ervaren medewerkers en hoeft u niet met meerdere partijen te schakelen voor het maken van het kunstgebit. Ook dit komt de kwaliteit sterk ten goede.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek

Als u wilt overstappen op een (nieuw) kunstgebit komt er veel op u af. Het is soms lastig om de juiste keuzes te maken. Daarom bieden wij een vrijblijvend intakegesprek om u uitgebreid en op maat te adviseren. We gaan eerst in gesprek om huidige situatie en uw wensen te bespreken. Daarnaast wordt de huidige mondgezondheid geïnventariseerd door een specialist. Overtuigd? Neem contact met ons op voor meer informatie via onderstaand formulier.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.