802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Tanden trekken onder narcose: wat zijn de mogelijkheden

Tanden trekken onder narcose: wat zijn de mogelijkheden

Wilt u tanden laten trekken onder narcose? Misschien heeft u een grote angst voor de tandarts en voor de behandeling die er zal plaatsvinden. Dat is natuurlijk niet nodig, maar we kunnen het ons wel voorstellen. Daarom bieden we de mogelijkheid om tanden te trekken onder narcose. Daarmee voorkomen we dat u de behandeling uit blijft stellen. In plaats daarvan bespreken we de mogelijkheden en zorgen we ervoor dat we u onder narcose brengen voordat we aan de slag gaan.

Dat voorkomt angst voor de tandarts en maakt de behandeling bijvoorbeeld kindvriendelijk.

We hebben veel ervaring met patiënten die er tegenop zien om tanden te laten trekken of andere behandelingen te ondergaan. In die gevallen bespreken we de mogelijkheden van een (volledig) narcose, waarmee u goed weet wat de mogelijkheden zijn en waar u aan toe bent.

Onze medewerkers hebben natuurlijk veel begrip voor uw situatie en voor de angst die u ervaart, ook al is dat natuurlijk niet nodig. Zowel bij angst als wanneer u daar geen last van heeft gaan we zorgvuldig te werk en voorkomen we eventuele problemen.

En blijkt dat dit toch niet voldoende is om u gerust te stellen? Dan leggen we uit over het laten trekken van tanden onder narcose, zodat u daar niets van hoeft te voelen en met een gerust hart bij ons langs kunt komen.

Bij angst voor de tandarts

Heeft u last van angst van de tandarts, waardoor u zoek naar de mogelijkheid om tanden te laten trekken onder narcose? Het komt helaas regelmatig voor dat mensen deze angst ervaren, ook al is dat wat ons betreft natuurlijk helemaal niet nodig.

U bent bepaald niet de enige, waardoor u behandelingen mogelijk uitstelt en last krijgt van klachten die eigenlijk niet nodig waren geweest. In veel gevallen worden de klachten erger, terwijl het goed mogelijk was geweest om dit op een eerder moment al goed te behandelen.

We nodigen u bij angst voor de tandarts graag een keer uit bij ons in de praktijk. We kunnen u daar meer vertellen over het laten trekken van tanden onder (volledige) narcose, net als over de andere mogelijkheden die we bieden. Dat doen we in een rustige en aangename sfeer, zodat u zich op dat moment nog nergens zorgen over hoeft te maken.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Hoe werkt het?

Benieuwd hoe het werkt als we tanden trekken onder (volledige) narcose? We zetten het in een paar stappen op een rij:

 • Kennismaking en voorbereiding
  Uiteraard nemen we even goed de tijd om kennis te maken, de behandeling door te nemen en te bespreken hoe de behandeling er verder uit zal gaan zien
 • Anesthesist brengt u in slaap
  Onze anesthesist brengt u in slaap, door de narcose toe te dienen. Dat doen we volledig gecontroleerd, veilig en verantwoord, dus niets om u zorgen over te maken.
 • Wakker zonder ernstige bijwerkingen
  Na de narcose wordt u weer wakker, in de meeste gevallen zonder (ernstige) bijwerkingen. De huidige methoden zijn veel beter dan die u wellicht nog van vroeger kent.
 • Na een uur weer naar huis
  In de meeste gevallen kunt u al na een uur weer (onder begeleiding) naar huis. Zo bent u snel weer thuis, nadat we u hebben geholpen door de tanden te trekken onder narcose.

We zorgen er altijd voor dat u goed weet hoe de behandeling in z’n werk gaat. Bovendien gaan we zorgvuldig te werk met de narcose, ook door u daarover vooraf volledig gerust te stellen.

Kindvriendelijke behandelingen

Zoekt u naar een kindvriendelijke behandeling om tanden te laten trekken? Of gaat het u om andere behandelingen die speciaal geschikt zijn voor kinderen? We kennen de angst die sommige kinderen hebben, zowel als ze hun tanden moeten laten trekken als in een aantal andere situaties.

Zowel voor kinderen als volwassenen behandelen we met de grootst mogelijke zorg. We hebben aandacht voor eventuele angsten en zorgen er daarom voor dat we goed uitleggen wat er gaat gebeuren en hoe dat in z’n werk gaat. Dat doen we door het tanden laten trekken onder narcose, net als met de rest van de aandacht die we gebruiken om het persoonlijker te maken en eventuele angsten weg te nemen.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Tanden trekken onder narcose

Benieuwd naar de mogelijkheden om tanden te laten trekken onder narcose? Dat kunnen we in twee van onze praktijken aanbieden:

Op deze locaties beschikken we over alle middelen en mogelijkheden om u onder volledige narcose te behandelen. Daarmee zorgen we ervoor dat we tanden kunnen trekken en andere behandelingen kunnen uitvoeren. Bovendien is er een anesthesist aanwezig die de narcose toe zal dienen, uiteraard volgens alle belangrijke richtlijnen die daarbij gelden.

En heeft u vragen over het laten trekken van tanden onder volledige narcose hoe dat precies in z’n werk gaat? We leggen het u graag uit, zodat u vooraf een goed beeld krijgt van wat u van ons kunt verwachten

Wilt u meer weten over het laten trekken van tanden onder narcose? Bel ons op telefoonnummer 085-0291409 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.