819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Gebit onder narcose: ideaal bij angst voor de tandarts

Gebit onder narcose: ideaal bij angst voor de tandarts

Uw nieuwe gebit onder narcose laten plaatsen? Het is de wens van veel mensen die het een grote stap vinden om een kunstgebit te laten plaatsen. Uit angst voor behandelingen bij de tandarts, of omdat u hier simpelweg geen ervaring mee heeft. Iets dat we ons goed kunnen voorstellen. Uiteraard zullen we de behandeling altijd uitgebreid met u doornemen en uitleggen hoe het in z’n werk gaat. Met aandacht voor alles wat u spannend of zelfs en vindt. En door precies te laten zien wat er gaat gebeuren, zodat u zich daar geen moment zorgen over hoeft te maken.
En vindt u het toch geen fijn idee om een gebit zonder narcose te laten plaatsen? Dan kunt u gebruik maken van een narcosebehandeling. We leggen graag uit hoe dat werkt, aan de hand van 5 stappen die we daarvoor doorlopen

Nieuw gebit onder narcose

Gaat het om een kunstgebit onder narcose, een klikgebit of het plaatsen van een (partiële) prothese? Het zijn allemaal behandelingen waarvoor we gebruik kunnen maken van een (plaatselijke) verdoving. Op die manier voorkomen we eventuele pijntjes en zorgen we ervoor dat u er zo min mogelijk van hoeft te merken.

Tip: wilt u een kunstgebit in 1 dag en onder narcose? Neem dan contact met ons op, dan vertellen we u graag meer over de mogelijkheden.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

In 5 stappen naar een gebit onder narcose

Zonder afdruk geen kunstgebit, omdat we precies moeten weten hoe het gebit eruit moet komen te zien. Met aandacht voor de kleinste details, zodat het exact past en zo prettig mogelijk zal zitten.
Uiteraard leggen we u tijdens het maken van de afdruk precies uit hoe dit in z’n werk gaat. We gebruiken een afdruklepel die we vullen met afdrukmateriaal. Op die manier komen alle details goed tot hun recht, om aan de hand daarvan het kunstgebit of klikgebit te ontwikkelen.
Dit doet totaal geen pijn, waardoor u hiervoor geen gebruik hoeft te maken van een narcose.

Na het maken van de afdruk is het belangrijk om de (overgebleven) tanden en kiezen te trekken. Dit doen we indien gewenst onder narcose, zodat u er niets van hoeft te merken.
De tandarts dient de verdoving toe, waarna het gevoel uit de mond verdwijnt. We maken bij voorkeur gebruik van een plaatselijke verdoving, omdat een complete narcose behoorlijk complex en ingrijpend kan zijn.
Wilt u toch gebruik maken van een volledige narcose? Ook dat is mogelijk. U wordt dan pas wakker als alles achter de rug is. Op die manier kiest u voor een nieuw gebit onder narcose, waarbij u niets hoeft te merken van wat we doen om de tanden en kiezen te trekken.

Om het kunstgebit te kunnen maken gebruiken we een gipsmodel. Dit is de basis voor het kunst- of klikgebit waar u gebruik van zal maken. Uiteraard is het mogelijk om uw wensen door te geven, bijvoorbeeld met betrekking tot de stand van de tanden, de kleur van het uiteindelijke gebit en de vorm daarvan.
Het gipsmodel gebruiken we om het uiteindelijke kunstgebit te maken. Op die manier zorgen we voor een gebit dat tot op het kleinste niveau goed past. Het verhoogt het draagcomfort, uiteraard op basis van uw wensen voor de kleur, de vorm en de stand van de tanden in de mond.

Als we een nieuw gebit onder narcose plaatsen zorgen we natuurlijk voor een tijdelijk kunstgebit. Na het trekken van de tanden en kiezen voorkomen we daarmee dat u ineens een tijdje zonder tanden en kiezen komt te zitten.
Het tijdelijk kunstgebit voorkomt dat u een tijdje geen tanden of kiezen heeft. Daarnaast is het een verband op de wondjes, waarmee we er meteen voor zorgen dat die netjes zijn afgesloten. Dat komt het herstel daarvan ten goede, waardoor we daarna vlotter door kunnen met het plaatsen van het gebit onder narcose.

Uiteindelijk zullen we het kunstgebit plaatsen, waarbij de tandarts natuurlijk controleert of dit goed zit. Het is een stap die we zonder narcose uitvoeren, omdat er geen sprake is van eventuele pijntjes.
In plaats daarvan gaat het om een kunst- of klikgebit met een fijn draagcomfort. Zodat u er op een prettige manier gebruik van kunt maken, na een behandeling die geen pijn doet en op een soepele manier verloopt.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Gebit onder narcose: ervaren tandartsen

Benieuwd naar de mogelijkheden van een gebit onder narcose door ervaren tandartsen? We leggen u graag uit hoe het werkt, wat u kunt verwachten en waarom het in ieder geval geen pijn zal doen.
Wilt u meer weten over het kunstgebit onder narcose? Bel ons op telefoonnummer 085-0188414 of gebruik onderstaand contactformulier. We horen graag van u!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.