819 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Biologisch implanteren

Biologisch implanteren

biologische tandtechniek- en tandprothetiek

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Implantologie
 • Uitgebreide intake

Bent u op zoek naar een tandarts of implantoloog die u verder kan helpen met biologische implantaten? Dan kunt u terecht bij één van de tandartspraktijken waarmee we zeer nauw samenwerken, waarbij biologische tandtechniek en tandprothetiek het uitgangspunt is. Wij helpen u zeer graag op een biologische manier aan een prachtig en gezond gebit.

Behandeling onder narcose mogelijk

Biologische tandprothetiek en tandtechniek

Biologische implantologen en tandtechnici kijken, net als een biologisch tandarts, op een holistische manier naar uw mond en gebit. Zij beschouwen uw gebit als een integraal onderdeel van uw lichaam: het is onlosmakelijk verbonden met de rest van uw lichaam en organen en bepaalt voor een groot deel uw uitstraling en gezondheid. Biologische tandtechniek houdt rekening met uw specifieke wensen en behoeften als persoon. Aandoeningen of klachten aan uw gebit mogen de werking van het lichaam niet verstoren en moeten op een manier worden verholpen die goed bij u als persoon past.

zirkonium implantaat

Biologisch implanteren

Vink tandtechniek en tandprothetiek werkt samen met tandartsen die gebruik maken van materialen die niet toxisch zijn, bijvoorbeeld een biologisch implantaat van porselein. Deze tandarts legt verbanden tussen de algemene en dentale gezondheid en volgt procedures die in harmonie zijn met de mens, ook bij biologisch implanteren.

Porseleinen implantaat

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Biologische implantaten

Wat bedoelen we nu precies met biologische implantaten? Eigenlijk gaat het om een volledig concept en niet alleen het biologisch implantaat op zich. De hele procedure van de tandprothetiek wordt uitgevoerd met als kernwaarde: de mens is onderdeel van de natuur. We benaderen een persoon dan ook vanuit die visie. Het concept steunt op 3 pijlers:

 • Strikte desinfectie en het nastreven van een steriele werkomgeving zorgen voor optimale resultaten. Bij biologisch implanteren is dit belangrijk in het hele proces, zelfs tot de nazorg.
 • Als u geneesmiddelen of andere supplementen moet nemen tijdens het biologisch implanteren, dan zijn dit natuurlijke producten. Een voorbeeld zijn lichaamseigen groeifactoren die het natuurlijk genezingsproces in de biologische tandprothetiek stimuleren.
 • Uw biologische tandarts adviseert u uitvoerig over de verschillende mogelijkheden. Een geslaagde, gezonde tandvervanging maakt deel uit van de biologische tandtechniek.

Implanteren als natuurlijk proces

Het plaatsen van een biologisch implantaat vraagt strikte opvolging. Ook binnen de biologische tandtechniek. Zo werken onze collega-tandartsen met ozontherapie gedurende het hele proces van biologisch implanteren. Daarnaast werken ze ook met lichaamseigen componenten, die ze eerst uit uw bloed isoleren. Natuurlijker kan het niet. Het is bewezen dat beide technieken het genezingsproces verbeteren en versnellen bij het biologisch implanteren.

porseleinen implantaatKeramisch zirkonium tandimplantaat

Tandprothetiek

Porselein en zirkonium zijn waardevolle, biologische alternatieven voor titanium implantaten. Ze hebben de volgende voordelen:

 • Mist u slechts 1 tand? Dan is een implantaat de juiste oplossing.
 • Uw tandarts implanteert een schroefje en plaatst daarop een kroon.
 • Gezonde tanden in de buurt van het implantaat worden niet aangetast of afgeslepen.
 • Mist u meerdere tanden? Dan kunt u voor meerdere implantaten kiezen. Daarop komen dan kronen, bruggen of protheses.
 • Biologische implantaten zijn stevig verankerd.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek