824 Ratings 9,3

Home / Behandelingen / Metaalvrije implantaten en witte implantaten

Metaalvrije en witte implantaten

en witte implantaten bij Vink Tandtechniek

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Implantologie
 • Uitgebreide intake

Als u jarenlang heeft gerookt, heeft dat invloed gehad op de gezondheid van uw tanden. In dat soort gevallen zijn implantaten een goed alternatief: een sterke, stabiele oplossing die levenslang meegaat. Denkt u nu aan titanium implantaten? Overweeg dan ook eens de metaalvrije alternatieven: 0% metaal, letterlijk. Bij ons kunt u terecht voor verschillende soorten implantaten. Het is uiteraard van uw wensen en huidige staat van het gebit afhankelijk wat voor u de beste optie is. Wij adviseren u zeer graag!

Behandeling onder narcose mogelijk

Metaalvrije en witte implantaten

Geheel vrij van metaal

Goud, legeringen of een mengsel van verschillende metalen: u kent vast wel iemand met één van deze implantaten. Vroeger gaf men de voorrang aan goed kauwen, en esthetiek kwam op de tweede plaats. Maar waarom inboeten aan uitstraling als er heel veel alternatieven voor deze metalen implantaten zijn? Wij kunnen u ook witte implantaten voorstellen die gegarandeerd vrij zijn van metaal.

100% metaalvrij, 0% kans op allergie

Metaalvrije implantaten zijn de juiste keuze als u aanleg hebt om allergisch te reageren op bijvoorbeeld titanium. Beter is dan om het risico op allergie uit te sluiten en meteen voor een metaalvrije oplossing te kiezen. Wanneer u de voorkeur geeft aan witte implantaten, komt u automatisch uit bij porselein of keramische implantaten. Dat zijn van nature metaalvrije implantaten, dus de kans op allergie is nihil. Het menselijk lichaam verdraagt deze witte implantaten bijzonder goed.

Implants case
zirkonium implantaat
Keramisch zirkonium tandimplantaat
porseleinen implantaat

Geniet van een prachtige lach en sterke tanden en/of kiezen

U heeft de keuze gemaakt voor witte of metaalvrije implantaten. De eerste functie van het implantaat is om uw gebit te herstellen, met oog voor uw glimlach. Want genieten is belangrijk. Een metaalvrij implantaat of wit implantaat zijn in feite kunstwortels. Deze vervangen de eigen tandwortels die verloren zijn gegaan. Een ander groot pluspunt van deze implantaten is dat ze geschikt zijn voor jong én oud.

Nadat het implantaat in het kaakbot is vastgegroeid wordt er een kroon, brug of vaste constructie op het implantaat vastgezet. Ook dit is volledig afhankelijk van uw wensen en de staat van uw gebit.

Metaalvrije en witte implantaten

Professionele omkadering

Bij Vink Tandtechniek begeleiden wij u van A tot Z. Meer dan 45 jaar ervaring en een professioneel team van specialisten zorgen voor uw mooiste glimlach. Onze professionals volgen geregeld opleidingen en bijscholing om bij te zijn met de laatste technieken en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van implantaten: van metaalvrije, en zirkonium tot witte implantaten. Onze hoogopgeleide professionals zoeken steeds naar de beste oplossing tegen de beste prijs.

kunstgebit vink tandtechniek

Waarom een wit of metaalvrij implantaat?

U heeft gekozen voor het blijvend resultaat van een wit of metaalvrij implantaat. Maar naast het feit dat deze implantaten levenslang goed blijven, brengen ze verschillende voordelen voor u.

 • U hoeft zich geen zorgen meer te maken over (latere) botvermindering.
 • Metaalvrije en witte implantaten dragen bij aan de stevigheid van het kaakbot.
 • Ook al was botvermindering bij u de oorzaak om tot implantaten over te gaan.
 • Dit zijn heel sterke implantaten: ze kunnen volledig belast worden. U kauwt weer zoals het hoort. En u lacht onbezorgd.
 • De constructie, kroon of brug wordt stevig vastgezet op het implantaat.
 • De lichte kleur maakt dat een metaalvrije implantaat, net als een witte implantaat, heel natuurlijk oogt.
 • De omliggende, gezonde tanden worden niet bijgevijld of bewerkt. Ze blijven gespaard en worden niet beschadigd.
 • Het eindresultaat is blijvend, voor de rest van uw leven.

Tijdelijke noodkronen of noodbrug

Zowel bij witte als metaalvrije implantaten dient u er rekening mee te houden dat het enkele maanden duurt voordat deze zijn vastgegroeid in het kaakbot. Afhankelijk van de plaats – boven- of onderkaak – duurt het vastgroeien van een implantaat 2 tot 6 maanden. Tijdens die periode is het cruciaal dat ze minimaal belast worden. Maar soms kunnen wij u een tijdelijke oplossing voorstellen. Als de stabiliteit van uw keramische of witte implantaat het toelaat, plaatsen wij dan een noodkroon of -brug.

Dat is een elegante oplossing, zeker wanneer het om de voorste tanden gaat. Esthetisch gezien is dat ook het mooiste alternatief voor de definitieve witte implantaten.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Kom eens langs voor een intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering (exclusief uw eigen risico, informeer bij uw zorgverzekeraar voor de daadwerkelijke vergoedingen). Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een uitgebreid intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek