802 Ratings 9,5

Home / Behandelingen / Zirkonium implantaten en porseleinen implantaten

Zirkonium of porseleinen implantaten voor uw gebit

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Implantologie
 • Vrijblijvende intake

Bij implantaten voor uw gebit denkt u wellicht direct aan titanium implantaten. Maar wist u ook dat er meerdere alternatieven voor titanium implantaten zijn? Het is bijvoorbeeld mogelijk dat u allergisch bent voor titanium of dat u liever kiest voor biologische oplossing. In dat geval kunnen implantaten van porselein of zirkonium een goed alternatief zijn. Het is sterk van uw persoonlijke situatie en behoeften afhankelijk wat voor u de beste oplossing is. Wij adviseren u graag over verschillende mogelijkheden!

Behandeling onder narcose mogelijk

Blijvend natuurlijke glimlach met zirkonium of porseleinen implantaten

U heeft het ongetwijfeld wel eens gezien: een lichtgrijze kleur die door een kroon schijnt. Vroeger werd een kroon of brug, die van metaal was, bedekt met een laagje in uw eigen tandkleur. Dit gaat doorschijnen en dit komt uw lach niet ten goede. Nu hoeft u hier niet meer bang voor te zijn: u neemt geen enkel risico als u kiest voor zirkonium of porseleinen implantaten. Een implantaat uit porselein of zirkonium is minstens even sterk en oogt heel natuurlijk. Voor implantologische doeleinden voldoen zowel porselein als zirkonium aan de hoogste kwaliteitseisen: u bent verzekerd van een mooi eindresultaat!

Implantaten die wij in het laboratorium gebruiken

Wij werken enkel met het allerbeste merk voor implantaten. Op deze implantaten maken wij in ons laboratorium daarop een kroon of brug van zirkonium of porselein. Alles van hetzelfde materiaal, volledig bio compatibel en biologisch. Het eindresultaat is nauwelijks van echte tanden te onderscheiden. Vaak heeft u achteraf zelfs een verbeterde versie van uw origineel gebit: de vorm, kleur en structuur van uw oorspronkelijke tanden zijn perfect nagebootst. Nu staan ze volledig correct in de mond: ze staan recht en volgen de kaakboog.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Complete behandeling bij implantaten van zirkonium of porselein

Van vooronderzoek tot nazorg: bij Vink Tandtechniek kunt u terecht voor alle fases van de hele behandeling. Wij hebben meer dan 35 jaar ervaring. Daarom kunt u er op rekenen dat we met onze verregaande expertise, niets minder dan de allerbeste en meest geavanceerde technieken, u het allerbeste resultaat bieden. We werken met de sterkste en meest duurzame materialen en stemmen het hele behandeltraject exact af op uw situatie en uw wensen. We zijn niet klaar voordat u tevreden bent en met een lach en zelfvertrouwen naar buiten gaat!

zirkonium implantaatPorseleinen implantaat

Porseleinen of zirkonium implantaten: van intake tot nazorg

U doorloopt met ons een bewezen traject als u een implantaat laat plaatsen. Bij het intakegesprek doorlopen we samen hoe dat traject er uitziet.

 • Kiest u voor zirkonium of porseleinen implantaten? Goed klinisch en radiologisch vooronderzoek is noodzakelijk. Wij verzamelen alle nodige informatie zodat we u correct kunnen adviseren. De conditie van uw kaakbot, de hoogte en de dikte van uw tandvlees maar ook eventuele afwijkingen worden zorgvuldig onderzocht en bestudeerd. De behandeling wordt daarop afgestemd.
 • Wij stellen u een planning voor. Met data wanneer bij u de porseleinen of zirkonium implantaten geplaatst kunnen worden. Maar ook wat we precies gaan doen zodat u zich optimaal kan voorbereiden.
 • Het implantaat of de implantaten plaatsen gebeurt onder lokale verdoving: zo minimaliseren wij ongemakken na de behandeling.
 • Nu moet het implantaat tijd krijgen om vast te groeien in het kaakbot. U kan het beste rekenen op een aantal maanden. Voor een porselein implantaat in de onderkaak bijvoorbeeld 2 tot 3 maanden, voor een zirkonium implantaat in de bovenkaak houdt u best rekening met 4 tot 6 maanden. Deze tijden zijn richtlijnen en verschillen van persoon tot persoon.
 • De afwerking kan beginnen. De tandtechnieker neemt een precieze afdruk en zoekt samen met u de juiste witte kleur. Op het implantaat komt uw definitieve kroon of brug, in porselein, zirkonium of een ander bio-compatible materiaal.
 • Om u levenslang te laten genieten van uw zirkonium of porseleinen implantaten, krijgt u van ons instructies mee. Want of u nu gekozen heeft voor zirkonium of porselein: een implantaat vraagt om een aangepaste mondhygiëne. Daarnaast nodigen wij u uit voor een regelmatige controle.

Voordelen van zirkonium implantaten

Zirkonium heeft uitzonderlijke eigenschappen en is een zeer goed alternatief als u liever niet voor titanium kiest.

 • Zirkonium komt in de natuur voor en is dus bio-compatible. Daarom is de kans op ontstekingen van het tandvlees minimaal met een zirkonium implantaat.
 • Titanium is een metaal, zirkonium niet. U hoeft dus niet bang te zijn voor allergieën. Er komen geen ionen vrij in de bloedbaan want zirkonia zijn inert.
 • Aangezien zirkonium implantaten zeer hard, enorm krachtig en breukvast zijn, vormen ze een uitstekende basis voor kronen en bruggen. Levenslang.
 • Wist u dat veel chirurgische instrumenten ook uit zirkonium gemaakt worden? De reden hiervoor is dat zirkonium bijzonder weefselvriendelijk is.
 • Zirkonium implantaten zijn esthetisch door hun natuurlijke kleur. De kern is kleurvrij: zirkonium laat het licht door, zonder dat het transparant is. Dat is de reden waarom een zirkonium implantaat er natuurgetrouw uitziet.

Waarom porseleinen implantaten?

Porselein implantaten zitten, net zoals implantaten van titanium, bijzonder goed vast. Ze zien er heel natuurlijk uit én ze zitten ook heel natuurlijk. U lacht zorgeloos uw tanden bloot. Met de juiste mondhygiëne maken porseleinen implantaten in combinatie met goede kronen uw gebit compleet. Met een goede mondgezondheid en een correct gebit draagt u zorg voor uw totale gezondheid en zo verbetert u uw levenskwaliteit.

porseleinen implantaatKeramisch zirkonium tandimplantaat

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden, die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek