819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Wat is een tandprothetist?

Wat is een tandprothetist?

Wat is een tandprothetist? Komt u naar onze praktijk voor een gratis intakegesprek, of bent u benieuwd hoe we zorgen voor de hulpmiddelen voor in de mond? Op dat moment gaat u in gesprek met een tandprothetist, ook wel protheticus genoemd. We maken gebruik van een eigen tandprothetist, bij ons in het tandtechnisch laboratorium. Dit zorgt ervoor dat we vlot, vakkundig en voordelig kunnen werken met alle specialismen onder één dak.

Benieuwd naar de opleiding en achtergrond van een tandprothetist, naar de materialen en technieken waarmee we werken en hoe de prothetist u van dienst kan zijn? In dit artikel zetten we de belangrijke informatie voor u op een rij.

Technisch en medisch-biologisch opgeleid

Een tandprothetist heeft zowel een technische- als een medisch-biologische opleiding achter de rug. Dit betekent dat hij of zij u goed van dienst kan zijn met kronen en bruggen, verschillende soorten protheses, implantaten en bijvoorbeeld een klikgebit.

De technische opleiding zorgt ervoor dat de protheticus de juiste hulpmiddelen kan ontwikkelen, de medisch-biologische elementen zorgen voor het begrip van het gebit en de ideale aansluiting op de kaak. Deze combinatie zorgt ervoor dat de tandprothetist u goed van dienst kan zijn met hulpmiddelen voor in de mond, waarmee we zorgen voor goed kauwvermogen, een stralende glimlach en/of een gezond gebit dat nog jaren mee kan.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Gebruik van state-of-the-art technieken en materialen

Onze tandprothetist maakt gebruik van state-of-the-art technieken en materialen, waarmee we bijvoorbeeld pijn en ongemak in de mond kunnen voorkomen. Heeft u last van drukpunten van uw kunstgebit, merkt u dat uw kunstgebit te los is gaan zitten of wilt u er met kronen voor zorgen dat u de uitstraling van uw tanden kunt herstellen? We kunnen u in al die gevallen goed van dienst zijn. De tandprothetist beschikt over een uitgebreide expertise en ervaring, twee essentiële elementen om uw gebit optimaal te ondersteunen of daar waar nodig te herstellen.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Werkzaamheden van een tandprothetist

De werkzaamheden van een tandprothetist bestaan onder andere uit de beoordeling van gebitsprotheses en reparaties aan bijvoorbeeld een kunstgebit. Hij of zij zorgt voor een correctie of de vernieuwing van een gebitsprothese en levert daarbij uiteraard de uitstekende zorg die u mag verwachten. Wilt u overstappen op of ben u toe aan een nieuwe gedeeltelijke gebitsprothese, een gebitsprothese op implantaten of bent u op zoek naar voorlichting over de verzorging hiervan? Dit zijn zaken waar de tandprothetist u uitstekend mee van dienst kan zijn.

Gratis intake gesprek

Wilt u een gratis intakegesprek aanvragen, of meer weten over onze werkwijze en de tandprothetisten die voor ons werken? Neem vrijblijvend contact op, we horen graag van u.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.