mei 29

Wanneer moet ik mijn kunstgebit laten rebasen?

Benieuwd wanneer u uw kunstgebit moet laten rebasen, of wat we daar precies onder verstaan?
Rebasen gaat om het herstellen van uw kunstgebit, zodat dit weer goed in de mond past.

Na verloop van tijd kan het kunstgebit losser gaan zitten, of bepaalde drukplekken vertonen.
Dat heeft te maken met het feit dat uw kaken van vorm zullen veranderen of zullen slinken, nadat uw tanden en kiezen zijn getrokken.
Dit is een natuurlijk proces, en valt helaas niet tegen te gaan. Het zal met name net na het trekken relatief snel verlopen. Het is daarom van belang om de pasvorm van uw kunstgebit goed in de gaten te houden en deze na verloop van tijd eventueel te rebasen.

Rebasen van uw kunstgebit

Tijdens het rebasen van uw kunstgebit zorgen we ervoor dat de pasvorm weer aansluit bij de vorm van uw kaak.
Dit betekent dat drukplekken worden voorkomen, terwijl we er daarnaast voor zorgen dat zich minder gemakkelijk vuil onder het gebit kan ophopen. Verder komt het kunstgebit weer goed in de kaak te zitten, zodat u daar profijt van heeft bij zowel praten, kauwen als eten.
Wij kunnen binnen 1 dag uw kunstgebit rebasen, waardoor u hier niet langer zonder hoeft te doen. We maken ‘s morgens een afdruk met een dunne pasta, om de basis te vormen voor uw aangepaste kunstgebit.
Vervolgens gaan we, terwijl u weer naar huis kunt, voor u aan de slag met het rebasen van uw kunstgebit. Aan het eind van de dag is uw kunstgebit klaar en nodigen we u graag uit om het te komen passen. Uiteraard zorgen we ook meteen voor een grondige reiniging van het kunstgebit, zodat deze weer als nieuw aan zal voelen.

Problemen met uw kunstgebit

Zodra de problemen met uw kunstgebit ernstige vormen aannemen is het verstandig om deze te laten rebasen.
U kunt hierbij denken aan de volgende problemen:

  • Drukplekken van het kunstgebit op de kaak
  • Een kunstgebit dat te los zit
  • Wildgroei van uw tandvlees

In alle drie die gevallen is het verstandig om contact met ons op te nemen voor een gratis intakegesprek. We kunnen voor u nagaan waar de problemen vandaan komen en wat we daaraan kunnen doen. In veel van de gevallen zullen we u adviseren het kunstgebit te laten rebasen. We zorgen er daarmee voor dat het kunstgebit weer aan zal sluiten op de kaak, zodat deze goed in de mond past en u daar weer op prettige wijze gebruik van kunt maken.

Vergoeding voor het laten rebasen van uw kunstgebit

Benieuwd naar de mogelijke vergoedingen van het rebasen van uw kunstgebit door uw zorgverzekeraar? U kunt eens in de 5 jaar rekenen op de volledige vergoeding van de kosten voor het rebasen, waarbij u dan kunt rekenen op 100% vergoeding. Wel is het zo dat een tandheelkundig specialist dient aan te geven dat er sprake is van een problematische situatie, waarvoor een rebasing de juiste oplossing vormt. Als dit niet gebeurt kan het zijn dat de kosten niet worden vergoed.

Wilt u een gratis intakegesprek aanvragen om de problemen te beoordelen, of wilt u meer informatie ontvangen? Neem vrijblijvend contact met ons op, we horen graag van u.