802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Loszittend kunstgebit opnieuw passend maken

Loszittend kunstgebit opnieuw passend maken

Philip | Kunstgebit

Het kunstgebit opnieuw passend maken is van groot belang als het niet meer goed past en aansluit op de vorm van de kaken. Het passend maken van een kunstgebit dat los zit kan veel problemen verhelpen. Merkt u dat uw kunstgebit los zit, of is er sprake van speling die er eerder niet was? Gaat het om pijnlijke plekjes of merkt u dat er eten onder uw kunstgebit blijft zitten? Vink Tandtechniek kan uw kunstgebit rebaseren, we zorgen er daarmee voor dat we het kunstgebit weer passend maken. Het is niet vreemd dat er wat speling ontstaat met betrekking tot uw kunstgebit, de botten uw kaken blijven immers slinken nadat u uw eigen tanden en kiezen bent verloren. Ze worden steeds een beetje kleiner, waardoor het kunstgebit na verloop van tijd los gaat zitten. Wij kunnen deze ruimte voor u opvullen, zodat het kunstgebit weer goed zit en u er onbezorgd mee kan lachen, praten en eten. Buiten het eigenrisico worden de kosten gedekt door de basis zorgverzekering, net als die van een kunstgebit op implantaten (klikgebit).

Het kunstgebit opnieuw passend maken bij Vink Tandtechniek

  • Volledig vergoed door de verzekering
  • Gebruik van de nieuwste technieken
  • Meer dan 30 jaar ervaring
  • Geen wachtlijsten, snel aan de beurt
  • Gespecialiseerd team voor het passend maken van uw kunstgebit
  • Binnen 4 uur weer een kunstgebit dat perfect past
gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Hoe werkt het opnieuw passend maken van een kunstgebit?

Wilt u uw kunstgebit opnieuw passend laten maken? Wij nodigen u ‘s ochtends bij ons uit in de praktijk. We maken afdrukken met uw kunstgebit en plaatsen een materiaal van siliconen onder de prothese. We gebruiken hoogwaardig afdrukmateriaal waarmee we het slinken van de kaken in beeld kunnen brengen. Vervolgens gebruiken we de afdruk om een kunststof opvulling te maken, uiteraard precies op maat.

Na ongeveer 4 uur is uw prothese klaar, in de weekenden kunt u hier zelfs op wachten en maken we uw kunstgebit meteen passend. U kunt rekenen op de best mogelijke kwaliteit, mede omdat we het kunstgebit netjes reinigen en direct even polijsten. Uw kunstgebit is weer als nieuw en past perfect, zoals u dat gewend bent!

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Wat vergoedt mijn zorgverzekering voor het passend maken van een kunstgebit?

Het passend maken van een kunstgebit heet het ‘rebasen’ of opvullen hiervan. De verzekeraar vergoedt elk jaar een rebasing behandeling, mits dit noodzakelijk is vanwege geslonken kaken. Benieuwd wat er in uw geval mogelijk is? Vraag een gratis intakegesprek aan. Onze klinische prothese technieker kan dan nagaan of het nodig is om uw kunstgebit passend te maken en meteen uw overige vragen beantwoorden.

Afspraak maken

Wilt u direct een afspraak maken voor een passend kunstgebit? Neem vrijblijvend contact met ons op. U kunt ook bellen natuurlijk, het nummer vindt u bovenaan de site.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.