Waarom is de tandtechnicus de beste keus voor een nieuw kunstgebit

Waarom is de tandtechnicus het ideale adres voor een nieuw kunstgebit?

Bent u toe aan een nieuw kunstgebit? U kunt daarvoor het best naar een tandprotheticus of een tandtechnicus gaan. Een dergelijke tandheelkundig expert helpt u met het juiste proces om de ideale vormgeving te bepalen en kan uit ervaring en expertise aangeven wat voor u de beste keuze vormt. Een kunstgebit ligt los in de mond en behoort tot de uitneembare voorzieningen, het is van groot belang dat de pasvorm perfect is. Zowel een tandarts als een tandprotheticus als een klinisch prothese technicus (KPT, tandtechnicus) kan u hiermee van dienst zijn; de twee laatsten zijn daarvoor het best opgeleid.

Ervaring van de tandprotheticus

Iedere kaak is anders, waardoor het van belang is om een nieuw kunstgebit op maat te maken. Een tandprotheticus of tandtechnicus heeft een goede kennis van zowel mondverzorging als het gebruik van materialen en toepassingen binnen een kunstgebit. Deze expertise en ervaring vormt de ideale basis om een nieuw kunstgebit af te leveren dat op een uitstekende manier past. De tandtechnicus of tandprotheticus is goed in staat om nauwkeurig te werken en de functies van uw gebit optimaal te herstellen.

Proces bij de tandtechnicus

Benieuwd naar het proces dat een tandtechnicus of een tandprotheticus volgt om u van dienst te kunnen zijn met een nieuw kunstgebit? Het gaat om de volgende 3 stappen:

  • Eerste afdruk
  • Precisie-afdruk
  • Beetbepaling

De eerste afdruk vindt plaats met een standaardlepel en een stug aangemaakt afdrukmateriaal. Met name de overgang van de kaak naar de wang is van belang. Op basis van deze eerste afdruk wordt er een gipsmodel gemaakt, op basis waarvan het mogelijk is om een individuele lepel aan te maken.

Met die individuele lepel kan de tandtechnicus vervolgens een individuele afdruk maken, waarin er met name veel aandacht is voor het afvormen van de belangrijke delen van de nieuwe prothese.