824 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Kosten voor tandarts en orthodontist in 2015 omlaag

Kosten voor tandarts en orthodontist in 2015 omlaag

Philip | Tandtechniek

Kosten voor de tandarts en orthodontist omlaag. De tarieven bij de tandarts en orthodontist gaan in 2015 afnemen. Dat betekent onder andere dat implantaten goedkoper worden, net als bijvoorbeeld het behandelen van een gaatje. Dat blijkt uit een verklaring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa), die de nieuwe maximumtarieven voor het komende jaar heeft vastgesteld. Zij stellen dat vooral de meest voorkomende behandelingen, waar verder het trekken van tanden en controles toe behoren, zo’n 5% goedkoper zullen worden.

Kosten voor de tandarts en orthodontist omlaag per 1 juli 2015

De NZa deed onderzoek onder meer dan 900 praktijken van tandartsen en orthodontisten en kan daaruit concluderen dat de prijzen het komende jaar iets omlaag zullen gaan. Minister Schippers van Volksgezondheid heeft aangegeven hier blij mee te zijn, ondanks de kritiek die er bijvoorbeeld vanuit de belangenbehartigers van de tandartsen bestaat. De minister is niet bang voor een eventuele daling van de kwaliteit. Het is van belang om er rekening mee te houden dat de kosten voor een implantaat en andere behandelingen per 1 juli 2015 omlaag gaan, de nieuwe maximumprijzen gaan niet meteen bij het begin van het nieuwe jaar in.

gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Kritiek op verlaging maximumtarieven en tandartsverzekering

Er bestaat aan de andere kant ook kritiek op de dalende kosten voor veel voorkomende behandelingen, implantaten en bijvoorbeeld het kunstgebit. De kritiek is afkomstig van de KNMT en ANT, twee organisaties die de belangen van tandartsen behartigen. Zij stellen dat de kwaliteit van de tandzorg in het geding kan komen, nu er vanwege de lagere tarieven minder ruimte is voor innovatie. Ondanks de lagere kosten voor de tandarts lijken de tandartsdekkingen bij de zorgverzekeraars er overigens niet voordeliger op geworden. Het lijkt daardoor weer iets interessanter om implantaten, een klikgebit of andere veel voorkomende behandelingen bij de tandarts zelf af te rekenen

Zoek een praktijk bij u in de buurt

Heeft u nog vragen over de kosten voor tandarts en orthodontist?

Mocht u nog met vragen over de kosten en zitten, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor advies op maat!

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.