802 Ratings 9,5

Home / Narcose behandelingen / Verschil roesje narcose

Ontdek het verschil tussen een roesje en narcose bij Vink Tandtechniek

bij angst voor de tandarts!

 • 45 jaar ervaring
 • U kunt bij ons terecht zonder doorverwijzing
 • Maximale vergoeding door de verzekering!
 • Gespecialiseerd narcose team
 • Vrijblijvende intake

Bij het overwegen van tandheelkundige behandelingen is het belangrijk om het verschil te begrijpen tussen een roesje en narcose. Bij Vink Tandtechniek kunnen we u informeren over beide sedaties. In onze narcoseklinieken bieden wij uitsluitend narcose aan als sedatie. Wij merken vaak dat het voor patiënten niet altijd duidelijk is of dit hetzelfde is als een roesje en wat de verschillen zijn. Ook zullen wij u meer vertellen voor wie deze type sedaties geschikt zijn. Neem contact met ons op om een afspraak te maken en ontdek hoe wij u kunnen helpen.

Behandeling onder narcose mogelijk

Wat is een roesje?

Een roesje, ook bekend als sedatie, is een methode om het bewustzijn te verminderen en een ontspannen toestand te creëren tijdens tandheelkundige ingrepen. Het wordt doorgaans toegepast door middel van medicatie die wordt toegediend via een infuus of een inhalatiemasker. Het doel van een roesje is om angst en ongemak te verminderen, zodat u zich comfortabeler voelt tijdens de behandeling.

Tijdens een roesje blijft u in een staat van verminderd bewustzijn, waarbij u nog steeds in staat bent om te reageren op instructies van de tandarts, maar u zich minder bewust bent van wat er om u heen gebeurt.

Het roesje zorgt ervoor dat u zich ontspannen en kalm voelt, waardoor de tandarts de benodigde ingrepen kan uitvoeren zonder dat u angst of pijn ervaart.

Het belangrijkste voordeel van een roesje is het comfort en gemak dat het biedt. Het stelt u in staat om de behandeling te ondergaan zonder angst of pijn, waardoor u zich meer op uw gemak voelt in de tandartsstoel. Bovendien kan een roesje de behandeltijd verkorten, omdat u in een ontspannen toestand bent en de tandarts efficiënter kan werken.

vink tandtechniek

Wat is narcose?

Narcose, ook wel bekend als algehele anesthesie, is een diepere vorm van bewustzijnsvermindering waarbij u volledig buiten bewustzijn bent tijdens een medische behandeling. Het wordt toegediend door een gespecialiseerde anesthesist en houdt in dat u in een diepe slaap wordt gebracht.

Tijdens narcose bent u niet in staat om te reageren op prikkels of bewust waar te nemen wat er om u heen gebeurt. Het doel van narcose is om een volledig pijnvrije en comfortabele toestand te creëren, zodat de medische ingreep veilig en effectief kan worden uitgevoerd.

Narcose wordt vaak gebruikt bij complexe tandheelkundige ingrepen, zoals het plaatsen van implantaten, het trekken van meerdere tanden of een uitgebreide gebitsrenovatie. Het biedt voordelen voor mensen die angst hebben voor tandheelkundige behandelingen, een lage pijngrens hebben of een medische aandoening hebben die het moeilijk maakt om stil te liggen.

Lab vink tandtechniek

Voor wie is een roesje geschikt?

Een roesje is geschikt voor mensen die lichte tot matige angst of nervositeit ervaren tijdens tandheelkundige ingrepen. Het biedt een kalmerende en ontspannen toestand, maar houdt u nog steeds enigszins bewust.

Voor wie is narcose geschikt?

Narcose is geschikt voor mensen die ernstige angst hebben voor tandheelkundige behandelingen, mensen met een lage pijngrens of voor complexe en langdurige ingrepen waarbij volledige pijnbeheersing essentieel is.

Narcosebehandelingen van Vink Tandtechniek:

Bij Vink Tandtechniek kunt u profiteren van onze behandelingen onder algehele narcose, waarbij u in een diepe slaap wordt gebracht. Tijdens de ingreep zult u zich niet bewust zijn van de tandheelkundige procedure die wordt uitgevoerd, wat zorgt voor comfort en gemak, vooral voor mensen met angst of een lage pijngrens.

Onze klinieken bieden een breed scala aan narcosebehandelingen, waaronder het plaatsen van implantaten, het aanmeten van een kunstgebit of klikgebit, een volledige gebitsrenovatie en het trekken van tanden onder narcose. Lees meer over de kosten op onze pagina over kosten en vergoedingen van narcosebehandelingen.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

Verschillen tussen roesje en narcose

 • Bewustzijn:
  Bij een roesje behoudt u gedeeltelijk bewustzijn en kunt u op commando reageren. Bij narcose bent u volledig buiten bewustzijn.
 • Pijnbeheersing:
  Zowel een roesje als narcose zorgen voor pijnbeheersing, maar narcose biedt een diepere en volledig pijnvrije staat.
 • Diepte van sedatie:
  Een roesje biedt milde tot matige sedatie, terwijl narcose in een volledige vorm van pijnvrije ontspannenheid is.
 • Duur van de behandeling:
  Een roesje kan meestal worden gebruikt voor kortere tandheelkundige ingrepen, terwijl narcose geschikt is voor langere en complexere behandelingen.

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u onder voorwaarden vaak in maximaal 5 termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Vrijblijvend intakegesprek bij Vink Tandtechniek

Bij Vink Tandtechniek bieden we een vrijblijvend intakegesprek waarin we uw specifieke behoeften en wensen bespreken. Onze ervaren specialisten zullen uw situatie beoordelen en u adviseren over de meest geschikte sedatie optie. We staan klaar om uw vragen te beantwoorden en eventuele zorgen weg te nemen.

Behandeling onder narcose mogelijk

Kom eens langs voor een vrijblijvend intakegesprek

De nota kan in veel gevallen rechtstreeks bij de zorgverzekering worden gedeclareerd. Bijna alle behandelingen vallen in de basisverzekering. Het overige deel kunt u bij sommige praktijken in termijnen betalen! Bekijk ook de voorwaarden.

Tijdens een vrijblijvend intakegesprek laten we u kennismaken met onze specialisten, onze werkwijze en de mogelijkheden, die we u bieden. Zo weet u voor de behandeling precies waar u aan toe bent, op het gebied van de behandeling en de kosten. Tijdens een intake heeft u eerst een afspraak met onze tandarts voor controle van de mondgezondheid. Zo kunnen we u het best mogelijke advies geven.

Vink Tandtechniek