819 Ratings 9,3

Home / Nieuws / Gebitsrenovatie

Gebitsrenovatie

Iedereen streeft naar een mooi, gezond en sterk gebit. Helaas is dit niet voor iedereen het geval. Door uiteenlopende redenen kan het gebit door de loop van jaren achteruitgaan en slechter worden. Denk aan ongevallen, slecht onderhoud of regulier tandbederf. Wat voor reden dan ook, als u niet tevreden bent met uw gebit is dat erg vervelend. Het heeft veel impact op het zelfvertrouwen en de kauwfunctie van de tanden en kiezen. In dit soort gevallen kan een gebitsrenovatie een goede uitkomst en oplossing voor u zijn. Bij een gebitsrenovatie wordt uw huidige situatie en de staat van uw gebit uitgebreid geïnventariseerd. Om vervolgens te bekijken welke behandeling of combinatie van behandelingen noodzakelijk zijn om uw gebit te herstellen naar een mooie en gezonde lach waar u trots op kan zijn! Na een gebitsrenovatie herkent u uw eigen lach niet meer terug en gaat u weer met veel vertrouwen door het leven.

De voordelen van een volledige gebitsrenovatie

Als u een slecht gebit heeft en/of niet meer tevreden bent over uw gebit, heeft het kiezen voor een volledige gebitsrenovatie een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van losse behandelingen voor verschillende situaties. Bij de volledige renovatie worden alle esthetische en functionele problemen in één keer (in één behandeltraject) verholpen.

  • In één behandeltraject alle gebitsproblemen opgelost.
  • Uitstekende oplossing voor de lange termijn.
  • Zowel vanuit functioneel als esthetisch oogpunt bekeken door een team van ervaren specialisten.
  • Een investering in de kwaliteit van leven. Mensen die kiezen voor een volledige gebitsrenovatie ervaren meer levensgeluk en zelfvertrouwen.
  • Kliniek met meer dan 30 jaar ervaring in het uitvoeren van complexe gebitsrenovaties.
  • Alle specialismen voor gebitsrenovatie binnen één kliniek: u wordt tijdens het gehele behandeltraject door dezelfde specialisten geholpen.
gebitsprothese kosten
gebitsprothese kosten en vergoeding

Een gebitsrenovatie: de behandeling(en)

Een volledige gebitsrenovatie bestaat vrijwel altijd uit een combinatie van verschillende behandelingen. Het is sterk afhankelijk van uw persoonlijke situatie, de huidige staat van uw gebit en eigen wensen welke behandelingen worden gebruikt. Op basis van deze variabelen wordt er een integrale inventarisatie gemaakt en op basis daarvan wordt er een behandelplan opgesteld. Bij de inventarisatie maken we gebruik van scans en de nieuwste digitale technieken. Op deze manier garanderen we precisie en leggen we de basis voor een zeer goed eindresultaat: uw nieuwe lach. Daarnaast gaan we met een team van specialisten met u persoonlijk in gesprek over uw wensen en persoonlijke situatie. Bij ons staan persoonlijke aandacht en de mens centraal. Gezamenlijk bekijken we wat het best bij u als persoon past.

Daarin geven we een volledig advies op maat.

Voor de gebitsrenovatie kunnen de tandarts, implantoloog en tandtechnicus gebruik maken van onder andere implantaten, kronen, bruggen, facings, (gedeeltelijke) protheses, vaste constructies en/of een combinatie daarvan (invoegen interne links). We maken altijd gebruik van de allerbeste materialen en nieuwste technieken die de tandheelkunde te bieden heeft.
Dit zorgt ervoor dat een renovatie van uw gebit een uitstekende keuze is voor de toekomst. U zult er jarenlang plezier van hebben.

Zoek een praktijk bij u in de buurt

De kosten voor een gebitsrenovatie en vergoeding door de zorgverzekering

Uiteraard zijn de kosten voor een gebitsrenovatie zeer sterk afhankelijk van de behandelingen die u nodig heeft. We begrijpen dat de keuze voor een specifiek behandelplan sterk afhankelijk is van de kosten en met name uw eigen bijdrage daarin.

Daarom maken we in combinatie met het behandelplan een vrijblijvende offerte en geven u daarin uitgebreid advies over de (eigen) kosten. Daarnaast is het belangrijk om na te gaan welk deel van de kosten door uw zorgverzekering wordt gedekt. Daarom is het goed om allereerst te informeren bij de zorgverzekeraar en u eventueel uitgebreider te verzekeren voor tandartskosten. Omdat elke verzekeraar andere vergoedingen kent en omdat het geen standaard behandelplan is kunnen wij geen standaard indicatie van de totaalprijs geven.

Omdat we vanuit ons eigen tandtechnisch laboratorium en met een volledig eigen team van ervaren specialisten werken hebben we onze processen zeer efficiënt kunnen inrichten. Hierdoor hanteren we zeer scherpe tarieven voor onze behandelingen. Op deze pagina vindt u onze prijzen per behandeling. Let wel op: dit zijn onze eigen prijzen. De eigen bijdrage die u uiteindelijk betaalt is afhankelijk van de zorgverzekering. Daarnaast zijn er vaak ook verschillende mogelijkheden om gespreid te betalen in termijnen. Zo blijven de kosten overzichtelijk en is de eindprijs uiteindelijk maar een deel van de originele behandelkosten.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend intakegesprek

Overweegt u om te kiezen voor een gebitsrenovatie? Twijfelt u wat voor u persoonlijk de beste keuze is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend adviesgesprek Een ervaren specialist gaat met u in gesprek en bekijkt de huidige staat van het gebit. Op basis hiervan bepalen we gezamenlijk wat voor u de juiste keuze is.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.