802 Ratings 9,5

Home / Nieuws / Hoe zit uw kunstgebit eigenlijk?

Hoe zit uw kunstgebit eigenlijk?

Philip | Kunstgebit

Hoe zit uw kunstgebit eigenlijk? Mensen met ernstige problemen aan hun eigen tanden vinden het vaak eng om naar de tandarts te gaan. Ook mensen die al jaren een kunstgebit dragen twijfelen vaak of ze de stap moeten zetten naar de tandtechnieker of tandprotheticus of wellicht de tandarts, implantoloog. En bij welke van deze specialisten moet u dan zijn? Misschien loopt u er ook al wat langer mee rond. Misschien overweegt u nu om eens naar uw kunstgebit of klikgebit te laten kijken.

Maar wat komt er dan zoal op u af? Wanneer bent u van de problemen af? Wanneer kunt u weer volop lachen en zonder problemen eten? Als dé specialist voor uw kunstgebit helpen wij u graag verder. Met ruim 32 jaar ervaring in het vak begrijpen wij u als geen ander. Wij weten wat voor vragen u heeft. Daarom helpen wij u graag op weg. Daarbij zijn op alle locaties meerdere specialisten aanwezig zodat u altijd van de juiste specialist antwoorden op uw vragen krijgt. Vanaf het eerste gratis adviesgesprek tot de oplossing waarmee u echt goed bent geholpen.

In een aantal duidelijk stappen geven wij u wat meer uitleg over een nieuwe zorgeloze lach!

De eerste stap is een bezoek aan een van onze gediplomeerde tandtechniekers of tandprotheticus. Of wellicht eerst een van de tandartsen of implantologen. Een doorverwijzing is niet nodig. U kunt gewoon bellen voor een gratis intake. Of wellicht kunnen we u telefonisch al van dienst zijn. Voor een gericht advies kunt u het beste een gratis consult in laten plannen.

Hoe zit uw kunstgebit?

Persoonlijke aandacht is belangrijk voor een goede oplossing
Om te beginnen neemt onze tandtechnieker uitgebreid de tijd om naar u te luisteren. Wat zijn uw klachten? Wat is de oorzaak hiervan? Hoe kunnen we esthetiek (mooie tanden) combineren met een goede functionaliteit. Pas als we weten wie u bent en wat u bezighoudt, kunnen we u een persoonlijk advies op maat geven. Neemt u gerust iemand mee. Dat kan prettig zijn, omdat u veel nieuwe informatie krijgt te horen. Hoe lang duurt zo’n eerste gesprek? Vaak weet u binnen een minuut of 20 al wat u kunt verwachten en wat de vervolgstappen zijn.

Begroting van de behandeling

Zo kunnen we voor u een exact behandelplan maken en een exacte kostenbegroting geven. Zo weet u wat de eigen bijdrage zal zijn. En u weet exact wat er wanneer gaat gebeuren, maar vooral ook waarom. U staat bij ons nooit voor verrassingen!

Hoe zit uw kunstgebit eigenlijk? Met de gratis kunstgebit check van Vink tandtechniek weet u binnen 20 minuten hoe het is gesteld met de staat van uw kunstgebit. Onze tandtechnieker helpt u graag. Eet u nog net zo prettig als vroeger? Of juist minder? Heef u al een kunstgebit of bent u juist toe aan uw eerste kunstgebit. Wellicht wilt u graag een klik prothese. Omdat uw kunstgebit iets heel persoonlijks is, vraagt de tandprotheticus altijd eerst naar uw ervaringen. In welke situaties ondervindt u hinder? Ook willen we graag van u horen wat u in het verleden al mee heeft gemaakt met uw kunstgebit en of klikgebit. Alleen zo kunnen wij een plan op maat maken voor u.

Uitslag en vervolgstappen

Na de test bij een van onze specialisten bespreken we hoe uw gebit ervoor staat. Afhankelijk van de uitslag zal de tandarts of tandtechnieker een afspraak met u plannen voor een aanvullend gebitsonderzoek indien nodig. Soms kan er direct begonnen worden met de behandeling. Alles in goed overleg met u!

Twijfel helpt niet, testen wel

Twijfel niet langer en laat uw kunstgebit testen door dé kunstgebit specialist. Maak nu een afspraak voor een kunstgebit check in een praktijk bij u in de buurt. Gratis en vrijblijvend, uiteraard!

Uw kunstgebit is iets strikt persoonlijks. Wilt u een gedeeltelijke oplossing zoals een partiele prothese of een frameprothese? Wellicht wilt u uw tanden laten trekken en een kunstgebit laten plaatsen. Voor de meeste mensen zijn implantaten vaak een goede oplossing.

Maar bent u al wat ouder en mag het klikgebit niet te strak zitten zodat u het makkelijk zelf uit kan nemen. Wellicht bent u jong en moeten al uw tanden getrokken worden. Dan kan het zijn dat u kiest voor een vaste oplossing die er niet uit hoeft. Het is zelfs mogelijk om een vaste brug op 6 of 8 implantaten te maken. Zo heeft u uw eigen tanden weer terug!

Een oplossing op basis van uw persoonlijke wensen

Veel mensen betekent veel wensen! Wij kunnen u alles onder één dak aanbieden dus hebben altijd een passende oplossing voor u.
Na ons advies gesprek waarin de mogelijkheden en de kosten zijn besproken worden de vervolg afspraken gepland. Alles helder volgens duidelijke afspraken. Onze tandartsen en tandtechniekers begeleiden u persoonlijk door het gehele proces. Zodat u precies het eind resultaat krijgt waar u al jaren op wacht. Hoe zit uw gebit eigenlijk? Wij gaan net zolang door tot u voor 200% tevreden bent!

Onverwachte uitgaven? Niet bij Vink tandtechniek! De meest complete nazorg is de eerste 5 jaar bij de prijs inbegrepen. U komt dus nooit voor financiële verrassingen te staan. Wij sturen u jaarlijks een uitnodiging voor een gratis controle aan uw kunstgebit. Deze word dan gelijk professioneel gereinigd en gepolijst zodat deze er weer als nieuw uitziet! Zo kunt u maximaal lang genieten van uw nieuwe lach!

Hoe zit uw kunstgebit eigenlijk?

Het is belangrijk dat uw kunstgebit goed zit en goed onderhouden wordt. Daarom wat handige informatie en antwoorden op veelgestelde vragen:

Heeft u al een kunstgebit, maar zit het gebit niet meer goed?
Reparaties en bijvoorbeeld het rebasen (het passend maken van uw kunstgebit) zit bijna volledig in de basis zorgverzekering! Dat betekent dus dat als uw prothese een beetje los zit dat deze bijna gratis weer perfect passend gemaakt kan worden door een van onze tandtechniekers.

Controle bij de tandarts? Ja u moet bij de tandtechnieker ook op controle!
U moet ook bij de tandtechnieker jaarlijks op controle. Het is erg belangrijk dat uw kunstgebit periodiek goed nagekeken wordt.

Wist u dat een klikgebit, oftewel een kunstgebit op implantaten, bijna volledig wordt vergoed door de basis zorgverzekering?
Klikprotheses en kunstgebitten op implantaten worden bijna volledig vergoed door de basis zorgverzekering. De zorgverzekeraar stelt hiervoor wel een aantal richtlijnen. Het is belangrijk om van tevoren goed na te gaan of en welk deel van de behandeling wordt vergoed.

Wist u dat een kunstgebit voor de boven en/of onderkaak bijna volledig wordt vergoed door de basis zorgverzekering?
U krijgt een zeer ruime vergoeding voor een nieuw kunstgebit. En dat elke 5 jaar. Er wordt vaak 75% vergoed vanuit de basis verzekering. Bent u aanvullende verzekerd dan krijgt u vaak alles vergoed. Een volledig kunstgebit, voor de boven- en onderkaak, kost u rond de €300 wanneer u enkel een basisverzekering heeft.

Zoek een praktijk bij je in de buurt

  • Een kliniek met tandtechniekers, tandprotheticus, tandarts oftewel een all round tandartspraktijk met meer dan 30 jaar aantoonbare ervaring en vakmanschap.
  • Wij hebben alles onder één dak: tandarts, implantoloog en een tandtechnisch laboratorium voor tandtechniek en prothetiek.
  • Dé specialist in vals gebitten, klikgebitten, implantaten, bruggen en kronen
  • Snelle service met de hoogste kwaliteit, u hoeft slechts enkele malen naar onze praktijk te komen
  • Meer dan 6000 tevreden klanten gingen u voor. We ontvingen een gemiddelde beoordeling van 9,2 (kijk op klantenvertellen voor meer info)
  • Vrijblijvend informatie aanvragen, gratis intake!

Vragen of advies?

Heeft u vragen of wilt u advies? U bent van harte welkom. Wij vragen u om van te voren even een afspraak te maken zodat we u de beste service kunnen geven. Neem contact met ons op en we helpen u graag verder.

Deel dit bericht

Philip Vink

Philip Vink
Algemeen directeur van Vink tandtechniek en Tandprothetiek. Allround tandtechnieker, gebitsprothese specialist. En klinisch prothese technieker. Gespecialiseerd in het maken en aanmeten van alle uitneembare voorzieningen zoals kunstgebitten, frames en alle constructies op implantaten zoals kunstgebitten op implantaten.

Opleidingen
2006-2010 Tandtechnicus, – Dutch HealthTec Academy, • 2011-2012 Tandtechnicus specialisatie prothese, – Dutch HealthTec Academy, • 2012-2014 klinisch prothese technicus, – UMC te Nijmegen, •2014 – heden jaarlijks meerdere cursussen op alle fronten van het vakgebied.